Alla inlägg under december 2013

Av AME - 5 december 2013 12:40

Och det finns det en anledning till....


Sist jag skrev så berättade jag ju att hjärtat skulle komma till mig då den 21a och det gjorde han. Vi hade ju över den helgen planerat att riva ut vardagsrumsgolvet och isolera det + lägga in nytt golv och det var något vi räknade med att hinna under fredagen, lördagen och söndagen innan han skulle åka hem....men...det blev ett betydligt större projekt detta med golvet ty då vi började riva bort det gamla golvet så upptäckte vi först anledningen till att det varit så in i helvetes kallt på golvet vintertid...ungefär 3/4 delar hade nämnligen rasat och låg på marken så det var helt öppet upp.


Så vi fick börja med att skotta ur allt sågspån, vilket resulterade i ca 20-25 sopsäckar...sen fick vi ju plocka bort ALLA rester utav undergolvet eftersom det visade sig vara angripet av fuktmögel och det var av den anledningen som hela undergolvet hade rasat. Kanske inte så konstigt att man haft så mkt huvudvärk och att yngsta guldet ibland klagat över ont i huvudet då vi suttit i vardagsrummet? Mögel kan ju orsaka bland annat just huvudvärk...

Det arbete som skulle ta 2½ dag tog nu i stället 8 dagar och vi klev upp 8 på morgon och la oss vid 01 varje dag...ett jäkla slit men jag är glad att  vi upptäckte detta för det har ju kunnat blivit mycket mycket värre...och resultatet blev hur bra som helst! Nu har jag ett rum med ett varmt golv, helrenoverat både vad gäller golv, väggar, tak och el!


Vi upptäckte dock att golvet rasat på ytterligare ett ställe men det låter vi vara till våren...då har vi bestämt att riva ut både kök + golv, golvet i mitt rum och i "kallskafferiet". I hallen såg golvet bra ut så där blir det bara att lägga nytt furugolv och kolla över isoleringen...så vi har det vi gör framöver.


Jag är så tacksam för allt slit hjärtat lagt ner för att hjälpa mig och barnen och som vill fortsätta hjälpa mig att fixa och som ser till så att jag kan göra det öht....känns ju inte så där jättebra att han fått tagit allt material och annat på sitt byggmaxkort men jag kommer sätta över pengar till han allt eftersom och har noga noterat vartenda öre vad det kostat.


Här några bilder från stöket....

  Första raset...

 Börjat ösa spån, vilket tog en evighet...

  En av alla brädor som var angripna av fukt/källarmögel....en mängd av dem hade redan murknat sönder helt och hållet...

   Reglat för nytt yttergolv...

   I med masonit och vindskyddspapp överallt för att hindra både vint och råttor att ta sig upp i golvet underifrån...

     Den ena väggen i vardagrummet lät vi få vara i trä, målade den mörkt grå och köpte vita lister för att rama in den som en tavla...ska upp 2 st ljuslyktor i råbetong + en betongtavla och den tavlan som står på golvet.

  Min tevebänk + hylla som nu ska fyllas med böcker, filmer och foton...

  Riktigt furugolv som först vitlutats och sedan såpaskurats...vitsåpa skall införskaffas för att bibehålla resultatet av lutningen.


  Soffan som jag fick från en bekant helt gratis, betydligt skönare än min gamla...


Återstår att göra i vardagsrummet  nu är att få upp mina tavelhyllor och tavlor + ljuslyktor och lite annat för som det är just nu är väggarna alldeles tomma...rätt fräscht att bara ha det så men mina tavlor vill jag få upp så vi får se hur vi gör. Vill inte skruva upp någonting själv av rädsla att det ska bli fel och göra fula märken i tapeterna så det får dröja tills hjärtat kommer till mig nästa gång och kan hjälpa mig med det.


Älskar dig så otroligt mycket Hans-Erik och jag är så tacksam för att du hjälper mig och för att du finns och älskar mig....du är kärleken för mig, tills evigeheten tar slut <3

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards