Alla inlägg den 18 maj 2015

Av AME - 18 maj 2015 10:36

Pappa har varit vaken till och från sedan morgonsidan men sover nu lugnt och avslappnat.
Fick en smärtstillande spruta vid 6 i morse och sedan en till vid halv 9... Säkert därför han sover så gott nu...

Vid ronden berättade läkaren att de kommer göra en magnetröntgen på Pappa för att riktigt kunna se hur det ser ut och se om de kan sätta in en slang som frigör passagen till/från bukspottkörteln och på så vis lindra pappas gulsot och den klåda han har utav den.

Allt för att göra det bästa för pappa...i övrigt är det bara smärtlindring och god omvårdnad har de sagt.

Så väntan fortsätter... Och det är tufft.
Även om man förbereder sig för hans död så kommer den stunden bli tuff.

Undrar hur mamma kommer reagera och ta det? 45-46 år tillsammans som plötsligt tar slut...

Satt och tittade på Pappa i sin säng i natt och sedan bort till sängen där mamma låg och fick känslan att Mamma kanske inte lever så länge hon heller efter pappas bortgång... Hon har redan sista tiden tacklat av, magrat och är dålig på benen.
Fick känslan av att jag kanske kommer behöva ta farväl av båda mina föräldrar innan 2015 är slut :'(

Av AME - 18 maj 2015 06:41

Sitter fortfarande kvar på sjukhuset och är hos min pappa som ligger och väntar på den eviga vilan.

I lördags då jag kom hit var han i ett väldigt dåligt skick och han var nära att vandra över då på eftermiddagen...fick en morfin spruta då på kvällen och sov lugnt, djupt och avslappnat nästan hela natten sammanhängande...

Igår var pappa piggare, iaf om man jämför med hur han var på lördagen då jag kom hit. Igår var han vaken en stor del av dagen och pratade. Han fick också information riktigt av läkaren om vad det var det hade hittat i honom så nu vet Pappa att han har cancer... Han kanske inte förstår eller inser hur illa det är och att han nog aldrig kommer komma hem igen för han pratade om att han skulle försöka ordna med lägenhet då han kom hem för han orkade inte hålla på med Ved något mer... Jag svarade bara att det ordnar sig.

Hjärtat var hit och hälsade på Pappa också igår. Det var första gången han träffade Pappa och det kan ha varit den sista likväl.
Frågade mina guldkorn också om de ville träffa morfar men de ville inte göra det så de stannade nere i bilen under tiden hjärtat gick upp hit.

Lämnade sedan avdelningen och följde med hjärtat och barnen på Ikea och åt middag med dom innan de sedan skulle vidare upp till Torpshammar eftersom barnen skulle hem till sin pappa.

När jag kommer tillbaka till avdelningen så har pappa petat i sig lite nyponsoppa och grädde och sover. Pappa sov sedan långt och djupt mellan 19 och fram till 03 nu på morgonsoffan då sköterskan tittade in.

Nu är klockan 06.30 och pappa fick en smärtstillande spruta för ungefär 30 minuter sedan. Ligger i sängen och slumrar till och vaknar lite till och från.

Jag är trött, jag är jättetrött nu... Och det är väl inte så konstigt eftersom jag varit vaken sedan klockan 09 i lördags morse... Snart 2 dygn alltså.

De har ställt in en säng till här hos pappa men den ligger Mamma i för hon är också här. Hade faktiskt hoppats på att hon hade kunnat åkt med hjärtat hem till Torpshammar igår så jag kunnat fått sova natten som var och hämtat henne tillbaka igen i dag. Hon sa att hin hade saker hemma som hon var tvungen att göra men nu blev det inte som så... Så jag har inte sovit någonting och jag är jättetrött nu!!

Ingen kan säga hur länge Pappa kommer att kämpa på. Det kan gå fort men det kan också dröja.

Har ringt jobbet och sagt att jag blir hemma och sedan ska jag ringa försäkringskassan och be om ansökan om anhörigbidrag, ett bidrag man kan få om man är hos någon sjuk anhörig istf att bli sjukskriven och Fp karens och så.

Det är mycket att tänka på nu.
Har suttit och läst om sånt jag måste tänka på och ta hand om då pappa dör, har funderat om begravning och hur jag vill att pappa ska få det.

Är så trött och jag längtar efter hjärtat så det gör ont... Efter att få krypa in i hans trygga famn.

Väntar... Kommer det hända idag?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards