Alla inlägg under oktober 2012

Av AME - 18 oktober 2012 21:17

Ömka betyder ju att "tycka synd om" eller "beklaga sig", men ömka kan också betyda "bry sig om", "ömma för", "ha medlidande med/för", "förbarma sig"....

Jag ömkar...jag brukar beklaga mig ja, MEN jag har enbart vid ETT tillfälle ömkat av den betydelsen att jag tyckt synd om mig själv och det var i mars 2010!
Så beklagar mig, det gör jag men jag tycker inte synd om mig själv!


Däremot ömkar jag för människor i min omgivning...jag känner medlidande för de i min omgivning som på olika sätt har det svårt, något jag både visar och talar om för dem.
Ömmar gör jag också...för många.

Av AME - 17 oktober 2012 18:23

tårarna rinner nerför mina kinder just nu och det gör ont inombords.


Känns som om jag är på väg att falla åter igen....negativa saker händer hela tiden och det verkar aldrig få ett slut!

Nu sitter jag återigen och gråter över en man...att jag aldrig lär mig.


Kommer jag någonsin bli något mer för någon än en leksak och en skitig gammal jävla disktrasa?!?!
Att leka går bra, att torka medsols går också bra också sen bara...POFF och i väg!


I detta fall hade jag verkligen hoppats, jag tyckte jag läste utav personen i fråga på ett sådant sätt att hoppet började gro...men återigen, LURAD!!!


Faan, helvetes jävla faan!!!


Skulle behöva en famn att krypa in i just nu...känner mig ensam och jag är bara så jävla ledsen just nu!!!

Av AME - 16 oktober 2012 21:45

Tisdagar innebär ju veckobyte av bostad för barnen så nu är det tyst, tomt och ensamt här i huset igen fram till nästa onsdag...huset kommer med andra ord vara dött fram till dess...över 3 år har gått men hur länge ska dessa byten göra så ont i en?


"Men njut utav tystnaden", "Men tänk på dig själv nu bara", "Se det som egentid"...är saker jag får höra, men jag njuter inte av tystnaden! Jag vill ha liv runtom mig...och tänka på mig själv kan jag göra även då jag har någon nära....egentid hade jag i 26år, det räcker!

Jaaa...suck!!!


I dag har jag dock haft roligt under ett par timmar tillsammans med barnen och skolan på himlabadet i Sundsvall. Det har badats, plaskats, åkts rutchkanor och fikats...det var hem & skola som anordnade denna resa och det är klart man åker en sådan gång. Sådana här saker är för övrigt något som man borde göra fler gånger då jag är helt säker på att det uppskattas väldigt av både barnen och föräldrarna.


En bra förmiddag och dag fylld med liv och rörelse....nu är det tyst och livlöst...mer än så tänker jag inte orda om kvällen, kan bara säga att det INTE har varit någon bra kväll.

Av AME - 14 oktober 2012 23:34

Om gårdagen finns det inte så mycket att skriva eftersom jag och barnen bara var hemma hela dagen och stökade på inomhus...hyllor har satts upp på badrummet, duschkabinen är rengjord fullständigt och golvbrunnen rensad.
Vet ni förresten hur mycket härligt "kolijox" som kan gömma sig i en sådan?!
Hua...till och med jag som inte är kräkmagad för 5 öre tyckte det var rent sagt VEDERVÄRDIGT!

Tilläggas kan ju att detta är första gången jag gör ren den sedan jag skaffade detta hus (nov 2009)...nu har jag ju iofs inte bott här föränn nu sen november 2011 men yäck, yäck, YÄCK !!!


Lördagskvällen tillbringade vi i soffan framför teven och hade det bara myspysigt jag och min lilla familj...


I dag åkte jag och barnen till min kusin där vid 14 tiden och sedan styrde jag kosan ner till Stöde vid 14.30 för övningen inför den koncert vi höll nu i kväll...en koncert som blev bra på alla möjligt tänkbara sätt, även om det blev lite "fel" på ett ställe...hrm!


Mycket folk kom det, gott fika efteråt och jag tror alla var nöjda efteråt.

Mitt äldsta guldkorn var på plats tillsammans med kusiner, kusinbarn och en bekant bland annat...det yngsta guldkornet var hemma hos min kusins "man" och deras jämngamle son under tiden.


I eftermiddags på genrepet hade jag turen att få lite välbehövlig och skön nackmassage också under tiden som vi hade genomgång utav låtarna...tror banne mig jag ska placera mig framför denne kör kamrat varje gång hädanefter så ska han få knåda mer :)


TACK för den massagen min vän!


Kom hem vid 20 över 8 och då tog jag och guldkornen bara oss lite kvällsfika och sedan så blev det tandborstning och natti natt för guldkornen...hade tänkt nattat tidigt jag också men blev sittande här vid datorn. Pratat med ett par vänner och skrivit en ny text och vips så är klockan nu snart 00, men nu är det strax dags att inta det lilla "nattinattpillret" och stänga igen dom blå för det är upp och i väg till skolan för gudkornen i morgon.


I dag har varit en bra dag!

Av AME - 11 oktober 2012 22:03

Hade så där superont i kroppen till morgon då jag vaknade när klockan ringde klockan 06 men det var ju bara till att "räka te sä" till dess det var dags att väcka upp de älskade guldkornen...konstaterade att jag MÅSTE göra någonting åt detta nu innan hela kroppen förfaller totalt. Det blir ju bara ondare och stelare allt eftersom....i morse var det nog en av de sämre morgnarna på väldigt länge kan jag förtälja.


En personlig massör kanske inte vore helt fel att ha tillgång till om morgnarna...haha!


Upp med guldkornen i alla fall och då de åkt i väg till skolan så blev det till att ta reda på lite tvätt också började jag lite smått sortera ut lite bland kläderna och det blev en hel del som fick lämna byrån. Ska gå igenom yngsta guldets garderob också för där är det nog en hel del som kan rensas ur nu då hon dragit i väg på längden så...


Kallt var det till morgon men kyliga morgnar brukar kunna innebära en solig och fin dag och det var precis vad det blev. Tog en promenad fram på skolan vid lunchtid och hämtade hem lite saker därifrån + att jag stannade till hos byns restaurangägare och tog en kopp kaffe samt var in på affären och köpte lite äpplen.
Då jag kom hem så påbörjade jag dagens middag som blev en korvgryta med lök, äpplen, curry, morötter och grädde + att jag fick för mig att slänga i hop en sockerkaka m hallon i.


Precis då jag satt in sockerkakan i ugnen fick jag ett sms från en go och fin vän som tyckte jag kunde komma fram och göra han sällskap på byns restaurang då han åt så jag vred ner värmen på ugnen och begav mig fram dit. Kaffade, surrade, pratade och lyssnade på musik också blev det en del skratt också. Tycker om denne person så oerhört mycket och det är inte ofta vi ses om man säger så, så man tar ju de tillfällen som ges i akt....dagens kram innan vi skiljdes åt värmde lite extra. Fråga mig inte varför men den bara gjorde det....den kändes bra!


Barnen kom sen hem med bussen från skolan vid 3 och strax därpå så kom mitt ex (inte barnens pappa utan han jag lämnade i början utav maj) ner till oss och hälsade på ett tag. Jag hade lovat honom att hjälpa till med en sak som jag kände var viktig för honom men på grund utav vissa svårigheter så hade det inte fixat sig riktigt då han tragglat själv...men med hjälp så kan man fixa det mesta och det gjorde han i detta fall så nu önskar jag honom ALL lycka fortsättningsvis gällande det han "fick lite hjälp på traven" med...känns bra att vi kan umgås som vänner igen.
Vi har ju varit vänner sedan vi var i tonåren men saker gick väl lite fel då vi blev ett par och kontakten bröts helt då jag lämnade honom på grund av olika anledningar...men nu kan vi prata och umgås igen och det känns bra.
Var nog kanske inte meningen att vi skulle vara ett par öht...utan bara vänner?


Kvällen har barnen och jag tillbringat i tevesoffan kollandes på bland annat mitt i naturen, både barnen och jag tycker om naturprogram och är det en kanal jag saknar i bland så är det just animal planet, nature och discovery...men med tiden kanske man kan skaffa sig ett abbonemang igen, till dess får man passa på att se de gånger det väl visas något...eller så kan man ju norpa hem från nätet, hrm ;)


Nu ligger så barnen i sina sängar och jag funderar på att gå och lägga mig också.
Är inte så där jättetrött dock men kroppen längtar efter att få lägga sig ner...får väl kanske ta och leta fram någon bok att läsa?


I morgon är det bara det äldsta guldkornet som ska till skolan eftersom fredagar är lediga dagar för de i förskoleklass så det yngsta får sova till dess hon vaknar...känner jag henne rätt så kommer hon nog vakna i alla fall då storesyrran kliver upp men då kan vi pysa ner oss i soffan och ta det lite lugnt.

Mitt på dagen någon gång så kommer "lillsyrrans" dotter hit och ska vara här med oss ett par timmar eftersom hon ska i väg och jobba och hennes man inte kommer hem föränn på eftermiddagen någon gång...och i stället för att hon skulle behöva vara på fritids så ska hon vara här hos oss i stället :-)
Så i morgon blir det lite extra liv i huset och det är bara härligt!


Och eftersom det är fredag så blir det givetvis fredagsmys för mig och guldkornen, riktigt vad vi ska gotta oss med har vi inte bestämt ännu men det var rätt länge sedan vi dippade grönsaker och rotsaker så det är möjligt att det blir det....



Av AME - 10 oktober 2012 23:41

Något sitter verkligen i kläm bak i min nacke, min västra axel eller vänster skuldra för det domnar hela vägen från tinningen me mot axel, skuldror och hela vägen ut i fingrarna på vänster hand. Har flertalet ömma triggerpunkter som nästan får mig vilja kräkas och tuppa av då jag trycker på dem och så kan man ju inte ha..
Faan inte kul detta uran snarare otäckt. Rätt som det är kan det ju vara något som brister helt!!
En personlig massör vore något...som även skulle kunna tänka mig ge mig lite kärlek och omtanke och närhet, det jag saknar allra mest. En nära kropp, sked.....när jag saknar är det den närheten jag saknar.
Visst sex är ju skönt å men närheten vet jag att jag mår bra av....

Av AME - 10 oktober 2012 22:29

Klockan 13 i dag så blev huset levande igen då yngsta guldkornet kom hem med skolbussen, med följde även "lillsyrrans" tös så jag fick mig 2 riktigt goa kramar då de klivit av bussen.

Efter lite fika så var det full fart med lekandet uppe på övervåningen och jag log....huset LEVER igen !!
Så underbart med ljudet av lekande barn som skrattar, pratar, lever om och är...


"Lillsyrran" kom sedan strax efter 2 så då kaffade vi och surrade en stund och då hon begav sig hemåt så stannade hennes tös ytterligare en stund och en 3e kompis kom hit och helt plötsligt var det 3 stycken som lekte och hade sig.
Äldsta guldkornet kom hem med bussen strax före 15 tiden...så då var min lilla familj komplett, med bonus ;-)


Dagens middag blev pasta och köttfärssås och sedan har vi bara myst på hela kvällen i soffan framför teven.
Nu sussar barnen i sina sängar och strax är det väl dags för mig att försöka slå igen de blå också...innan jag gör det blir det den vanliga turen upp på övervåningen och titta till mina guld och pussa dem på sina pannor.


Mina tankar vandrade i väg till en mycket speciell person nyligen...en person jag "saknar"...en av många förvisso men så där lite extra, just nu...

Av AME - 10 oktober 2012 07:15

I går då jag lade mig så vred jag ner värmen på pannan en aning men jag lyckades nog vrida ner den för mycket eftersom det inte var en gnutta värme på elementen till morgon då jag vaknade...BURR!
Känner mig som en "tjälaknul" ända inifrån bemärgen.


DET är en nackdel med att ha blivit en "tunnis"...att jag inte har något underhudfett just som ger värme och isolerar eller vad man ska säga. Förut så frös jag nästan aldrig, nu fryser jag nästan jämt!

Även fastän det verkligen är varmt i bland...


Inte kan jag slå på någon värme ännu heller eftersom sotaren ska komma i dag någon gång mellan 9-12 så det blir till att dra på sig tjockstrumpor och tröja till dess han varit här men sedan åker värmen på igen.


En sväng till fränsta skall göras också här på förmiddagen, behöver fyllas på lite i kyl och frys nu då barnen kommer och katterna måste ha ny sand i sina lådor och det enda ställe där jag kan köpa sand är ica så jag lär blåsa dit. Deras egna kattsand är faktiskt en utav de bättre som jag har använt mig utav...i alla fall utav de billigare sorterna. Håller många dagar mellan bytena och det luktar inte apa i lådan efter någon dag som det brukar kunna göra utav andra kattsander.

23 kronor påsen, bra pris :-)


Känner mig lite småkrasslig i halsen nu till morgon men jag tänker INTE gå och bli sjuk nu så det blir att kurera hela veckan med allt vad man kan kurera med...vägrar vara sjuk till på söndag!!!
Lite mör i kroppen är jag allt också men det har ju sin orsak....går väl över det med.



Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards