Alla inlägg den 10 augusti 2012

Av AME - 10 augusti 2012 23:25

En rätt okej dag men strulig och smått ledsam...


Skulle klippa gräsmattan, gräsklipparen slog emot då jag skulle dra i gång den och när det väl gick i gång så blårök den så man höll på kvävdes (min vanliga otur!!)

Så jag fick åka hem till min mamma och pappa och fråga om jag kunde få låna deras...men det skulle jag inte ha gjort för gamla pappsen var en sur och grinig ölgubbe i dag som vingla till, for omkull, svor och skällde.

ALLT var fel i dag....JAG var ett stort fel....JAG var ingenting....bla bla bla....

Jag älskar min pappa men jag hatar honom när han blir så där....sedan att han är till åren kommen gör ju inte saken bättre. Fy faan för alkohol...den förstör!!! Och alltid, alltid sätter det sig på humöret....fy faan....

Jag blir både förbannad, förtvivlad och ledsen.....för jag vet ju att jag inte kommer ha kvar mig pappa för all evig framtid och efter varje sånt här "gräl" så är jag rädd för att han ska dö utan att jag hinner tala om för honom att jag älskar honom en sista gång.


Så det besöket hem till mamma och pappa tog ner mig rätt rejält i sinnesstämmningen måste jag erkänna...en mindra kabang kan man väl säga. Barnen var ju med i bilen så de både såg och hörde och så ska det inte vara. Fick ju prata och försöka förklara och fråga efteråt då vi kom hem...


Dock fick jag med mig både gräsklippare och röjtrimmer/såg så jag har kunnat få bort det gräs jag ville få i väg och då jag ringde efter ca 1½ timme och frågade om jag skulle komma mtillbaka med sakerna på en gång så var det plötsligt ingen brådska....


Något bakande blev det inte i dag eftersom jag upptäckte EFTER det att jag varit på affären att jag inte hade tillräckligt med mjöl och då jag inte ville bege mig till affären en gång till så struntade jag i bakande helt enkelt...kommer det någon så finns det alltid skorpor, smör och ost att bjuda på och det är inte helt fel det heller till en kopp kaffe.


Någon garderobsrensning har det inte heller blivit i dag, dagen har visst för få timmar i bland...men det är ingenting som det är någon direkt brådska med heller men det behövs innan vi ska ner och köpa lite nya kläder här vid månadsskiftet...blir ju mest till äldsta tösen nu eftersom den yngsta fick jättefina kläder häromdagen efter sin kompis.


I stället blev det till att plocka av lite hallon nu i kväll, 2 liter blev det men än är det mycket halvmoget och omoget kvar på busken så nu hoppas jag på bra väder så att de resterande bären kan få mogna. Så, kors i taket, nu finns det både hjortron, hallon och kantareller i frysen...kantarellerna plockade barnen då de var nere hos sin farmor och farfar nu sist. Smörstekta sådana på en rostad fralla....mums!!!


Yngsta tösen har haft en kompis här en liten stund nu i kväll och det var "lillsyrrans" dotter och jag blir så full i skratt i bland när jag tittar på dem....det är som mig och "syrran" då vi var små. Nu i kväll skrattade jag när jag hörde dom leka på övervåningen, det gnäggades, råmades, bääades, trumpetades, det var indianrop och en massa andra ljud....så underbart att höra då barn leker!!!


Kvällen avslutades med film och popcorn och nu sussar guldkornen i sina sängar, har nyss varit upp strykt dem på pannan så nu ska jag inta mitt lilla insomningspiller och hoppas få någon timmes skön sömn utan en massa konstiga drömmar....känns som om det kan bli en sån där "orosnatt" i drömmarna nu i natt men jag hoppas i stället få drömma sånt som får mig att le....


För det finns saker som får mig le faktiskt ;-)

Av AME - 10 augusti 2012 10:01

och dagarna bara går så snabbt då barnen är här och tiden vid datorn och blogg, läsa tidningarna etc blir knappt av.

Vad har vi gjort och så då?

Ja i onsdags hade vi en mycket loj morgon där vi bara pyste på hela förmiddagen, blev dock lite förvånad över att äldsta tösen och hennes kompis kom ner så pass "tidigt" som kvart över 10...


Yngsta guldkornet och jag tog oss ner till "lillsyrran" och hennes dotter en stund på föreftermiddagen för lite fika och lek....efter middagen styrde vi kosan till en by utanför Ånge och hälsade på en bekant och hennes familj....har varit på väg dit i flera månaders tid men det har alltid varit något som inte passat. Antingen har mina barn varit hos sin pappa eller så har de varit borta eller jobbat etc, men då på onsdagkväll tog vi oss i alla fall dit.

Yngsta guldkornet var glad för jag vet inte hur länge hon tjatat om att få hälsa på sin kompis...

Äldsta guldkronet följde med men tyckte ju så klart det var urtråkigt efter en stund så vi blev inte så långvarig där...det var ju dessutom rätt sent vi kom (18.00) och de + barnen skulle upp på morgonen efter så vi åkte hem strax före halv 9..Yngsta tösen fick 2 påsar med kläder med sig hem också som de rensat ut efter sin dotter...massa fina kläder och det var både pippi, hello kitty och barbapappa däri, tröjor och jackor....sånt är bra och självklart tar man tacksamt emot.


I går, torsdag, sov vi rätt länge allihop...jag sov till klockan var strax efter 9 men det berodde nog mycket på att jag satt och pratade med en nyfunnen vän via datorn till klockan var 10 i 2.

Barnen vaknade vid halv 11.

Nästa vecka är det dags att styra till kvällarna och morgnarna rätt igen för sedan börjar skolan...


Åkte i väg hem till en kompis och hennes barn, där var även en till utav mina kompisar. De höll på med hårfärgning och tänkt vilken tur att de hade både blekning och rött över så jag fick min utväxt färgad och min röda "tuss" färgad också...kaffesurr och blåbärsmunsätande blev det också.
Denna kompis har 2 små barn också och de är som ena solstrålar båda två, ler så fort man tittar på dem och flickan är som en liten kajsa kavat. Yngsta guldkornet ville först bara sitta hos mig men sedan släppte det och det blev lite lek och tevetittande...


När vi precis hunnit hem så kom bästaste kusin förbi med sin son och med sig hade hon dajmtårta och grädde...så mer kaffe och mer gott! Hennes syster, min andra kusin, kom också.

Efter det fikat var det till att börja med maten och i går severades det kålpudding, kokt potatis, brunsås, sylt och rårivna morötter i huset och "lillsyrran" och hennes dotter + en utav mina kusiner gjorde oss sällskap.

Bjöd in även min andra kusin men hennes sambo hade skadat sig på jobbet och då ville hon vara hemma, hennes son stannade dock kvar och lekte och åt.


Sedan var det liksom kväll och barnen och jag pyste bara på. Äldsta tösen fick ha datorn och skypa med sina vänner och yngsta guldet och jag satte oss och kollade på en film. Halv 11 gjorde vi kväll men själv satte jag mig vid datorn och pratade med min nyfunne vän....vänner kan man inte få för många utav och det är lite kusiligt hur lika vi är och hur öppet vi kan prata fastän vi knappt känner varandra. Stängde ner datorn 10 i 2 och somnade kanske först vid halv 3...


I dag står gräsklippning i agendan också ska jag slänga i hop en långpannekaka har jag bestämt. Barnens garderober skulle behöva rensas och en massa säckar skulle behöva bäras ut och, och, och.....jaja, huvudsaken gräset blir klippt!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards