Alla inlägg under augusti 2012

Av AME - 13 augusti 2012 23:40

Jag glömde ju skriva förut i mitt inlägg om den känsla jag haft ända sedan jag vaknade i morse...eller egentligen finns det väl inte så mycket att skriva om den mer än att jag burit på en rätt märklig känsla hela dagen.

För mer än så kan jag inte beskriva den....märklig....då det är något jag inte känt förut.


Men det brukar ju kunna vara som så att man eftersom kommer underfund med saker och ting så vi får väl se om jag kommer underfund med vad dagens märkliga känsla egentligen är eller vad det vill säga mig.


Låter ju fasen som jag talar i gåtor men hur ska man skriva då man själv inte vet hur man ska förklara....?!


Märkligt...

Av AME - 13 augusti 2012 17:49

Ja nu råder det paltkoma gott folk, dagens middag blev rester...och mycket rester fanns det så nu står magen i 8 hörn, minst!!!


Äldsta guldet är ute och går tillsammans med ett par kompisar och det yngsta guldkornet är uppe på övervåningen och leker med 2 av sina kompisar...det leks, skrattas, muas, gnäggas, pangas, kuckelikuas etc etc.....djuren och indianerna verka vara roligast just nu. Gav dem även en påse med gamla pengar (5 öringar, 10 öringar, 25 öringar och 50 öringar) så det köpslås hej vilt också emellanåt....gudomligt med barn!


Själv fick jag då lite tid för mig själv här vid datorn, kollar dagstidningarna, bloggar, vädret och pratar med vänner...men disken väntar så det blir inte långvarigt men 5  minuter medans jag dricker kaffe får det bli i alla fall.


Var nere hos "lillsystra" i dag också...yngsta guldet ville ner dit och leka förut mitt på dagen så vi hade tänkt gått dit alla 3 men så såg jag att en person jag gärna undviker var där så då fick yngsta guldet cykla ner själv också gick jag ner lite senare då jag såg att han hade åkt därifrån...fjantigt egentligen men kan jag undvika så gör jag det. Dock har jag kommit över att det blev som det blev så det är inte därför....bara det att allt ju blev så tokigt.


Måste förtydliga en sak gällande detta med mitt ex som ringde på fyllan...det var alltså INTE barnens pappa som ringde utan "hjärtat" som jag kallade honom...han som jag lämnade i början utav maj...inte mitt exex alltså utan mitt ex....okej?


Nu disk...


Av AME - 12 augusti 2012 17:42

Vaknade utav att mobiltelefonen ringde vid halv 3 i natt...vilken jävla tid att ringa på va?!
Det var mitt ex som ringde och eftersom jag antog att han var full så svarade jag inte...och tur var väl det för då jag lyssnade av telefonsvararen i morse var det mest bara le heter, otrevligheter och svordomar. Blev kallad både det ena och det andra...sånt gör en ledsen och det är saker han sagt VARJE gång han ringt då han varit full.
Kossa, jävla fitta, hora, slyna, idiot, psykfall etc etc...och det var jävla och faan....otroligt trevligt mobilsvar, som tog ner mig totalt. Blir så ledsen....och ALLTID på fyllan!!!


Somnade om efter mycket om och men i alla fall...och tur var väl att jag inte lyssnade av mobilsvaret i natt för då hade jag nog skerligen inte kunnat somna om...men nu somnade jag i alla fall om och sov fram till strax före 8.

Guldkornen sussade länge dom, yngsta kom nertassandes då klockan var 10 och äldsta guldkornet var klockan nästan halv 12 innan hon kom ner...men till veckan blir det annat.


Var hem till mina föräldrar med gräsklippare och trimmer/röjsåg i dag, stannade på en kopp kaffe men inget sas om senaste fadäsen som inträffade då jag var och lånade dessa...näädå...men men...älskar mina föräldrar ändå men hatar pappas sätt då han är "lullig"...


Nu är garderoben åt äldsta tösen genomgången också så nu har kunnat konstaterats att byxor behövs och fler långärmströjor...yngsta tösens garderob får sig en genomgång i morgon.


Fiskgryta och fullkorns cous cous blev dagens middag och nu strax ska vi gå ner till "lillsyrran" på lite surrande och barnalek...hoppas förstås på en kopp kaffe också...

Av AME - 11 augusti 2012 23:10

Vaknade med en tung huvudvärk i morse som har hållt i sig hela dagen men värst har det varit med värken i nacke, axlar, bröstrygg och skuldror....det KÄNNS att man iom viktminskningen tapat otroligt mycket i muskelmassa också för efter gårdagens röj med röjsågen har det gjort JÄVLIGT ont precis hela dagen. Öm, stel och knölig...men men...


Det sovs länge i huset i dag...låg ju vaken och surrade med min nyfunne vän      fram till klockan var 2 och sedan vaknade jag till vid 6 och låg vaken en halvtimme innan jag lyckades somna om igen och sov till 9 !!!
Barnen vaknade inte föränns klockan var strax efter 10...men till veckan blir det som sagt tidgare kvällar och upp om morgon bara för att vänja in inför skolstarten. Ja inte att jag tänker väcka dem 6 eller så men åtminstonde se till att komma i säng i tid...nu över sommarlovet har det kunnat bli väldigt sena kvällar och äldsta tösen har kunnat legat vaken väldigt länge efter det att hon lagt sig så till veckan blir det in med sovrutinerna igen.
Äldsta tösen börjar skolan den 21a och yngsta som nu börjar förskoleklass börjar den 27e....de har alltså olika dagar.


Har varit nere hos "lillsyrran" en sväng i dag också...är så glad att hon (och hennes familj) finns i mitt liv igen. När jag var sjuk blev ju saker och ting som de blev men som sagt så är jag glad att de finns i mitt liv igen. Hos dom kan man vara som man är och det går att gå dit och "bara vara", surra om lite vad som helst eller bara sitta tyst och läppja på kaffe medans barnen leker.


Flyttade in teven till vardagsrummet igen nu i kväll efter att ha haft den i sovrummet i 2 veckor då jag försökt gjort allt i min makt för att tvätta soffan...nu har jag gjort så mycket jag kunnat och jag TROR jag fått bort all "kattdoft", kände i alla fall ingenting nu i kväll då vi satt och tittade på film och hade lördagsmyspys...så jag HOPPAS doften håller sig väck så jag kan behålla min stora goa soffa för om jag måste byta kommer jag INTE att ha råd med en liknande utan då blir det typ "första bästa och billigaste soffgruppen jag kan hitta"....


Nu är klockan halv 12 och ögonen börjar nästan gå i kors på mig, nacken och axlarna värker så det får bli både en värktablett och ett litet insomningspiller nu strax....måste bara upp och titta till mina dyrbara guldkorn först, göra min nattsväng och stryka dem över pannan och viska att jag älskar dem, sen kan jag släcka ner och sova.


I kväll/natt blir det nämnligen inget "nattsuddande" framför datorn i alla fall för min nyfunne vän är ute på trevligheter och showande och de övriga som är "online" har jag surrat med redan och/eller är sådana som inte direkt pratar och samtalar utan bara är....så i natt blir det natti natt "tidigt".

Det är rätt lustigt med denne person, vi är så otroligt lika i tankar, funderingar, livssyn, intressen, sätt att skriva, erfarenheter, sätt att se på saker och ting....denne person får mig att både rodna och le och har lyckats få mig att börja lägga bort det negativa och se det positivta i stället. Det är lustigt liksom hur kemin kan klicka...
Att han sedan är varm, godhjärtad, förstående och ser väldigt bra ut gör att det hela känns lite extra.....MEN jag tror knappast det kan komma bli mer än detta mellan oss 2 då han är betydligt mycket yngre än mig men man vet ju aldrig. Vi tycker uppenbarligen om varandra som personer och det mesta är enbart positivt.....men vi kommer iaf ha en riktigt god vän i varandra och DET är värdefullt för mig!!!



Av AME - 10 augusti 2012 23:25

En rätt okej dag men strulig och smått ledsam...


Skulle klippa gräsmattan, gräsklipparen slog emot då jag skulle dra i gång den och när det väl gick i gång så blårök den så man höll på kvävdes (min vanliga otur!!)

Så jag fick åka hem till min mamma och pappa och fråga om jag kunde få låna deras...men det skulle jag inte ha gjort för gamla pappsen var en sur och grinig ölgubbe i dag som vingla till, for omkull, svor och skällde.

ALLT var fel i dag....JAG var ett stort fel....JAG var ingenting....bla bla bla....

Jag älskar min pappa men jag hatar honom när han blir så där....sedan att han är till åren kommen gör ju inte saken bättre. Fy faan för alkohol...den förstör!!! Och alltid, alltid sätter det sig på humöret....fy faan....

Jag blir både förbannad, förtvivlad och ledsen.....för jag vet ju att jag inte kommer ha kvar mig pappa för all evig framtid och efter varje sånt här "gräl" så är jag rädd för att han ska dö utan att jag hinner tala om för honom att jag älskar honom en sista gång.


Så det besöket hem till mamma och pappa tog ner mig rätt rejält i sinnesstämmningen måste jag erkänna...en mindra kabang kan man väl säga. Barnen var ju med i bilen så de både såg och hörde och så ska det inte vara. Fick ju prata och försöka förklara och fråga efteråt då vi kom hem...


Dock fick jag med mig både gräsklippare och röjtrimmer/såg så jag har kunnat få bort det gräs jag ville få i väg och då jag ringde efter ca 1½ timme och frågade om jag skulle komma mtillbaka med sakerna på en gång så var det plötsligt ingen brådska....


Något bakande blev det inte i dag eftersom jag upptäckte EFTER det att jag varit på affären att jag inte hade tillräckligt med mjöl och då jag inte ville bege mig till affären en gång till så struntade jag i bakande helt enkelt...kommer det någon så finns det alltid skorpor, smör och ost att bjuda på och det är inte helt fel det heller till en kopp kaffe.


Någon garderobsrensning har det inte heller blivit i dag, dagen har visst för få timmar i bland...men det är ingenting som det är någon direkt brådska med heller men det behövs innan vi ska ner och köpa lite nya kläder här vid månadsskiftet...blir ju mest till äldsta tösen nu eftersom den yngsta fick jättefina kläder häromdagen efter sin kompis.


I stället blev det till att plocka av lite hallon nu i kväll, 2 liter blev det men än är det mycket halvmoget och omoget kvar på busken så nu hoppas jag på bra väder så att de resterande bären kan få mogna. Så, kors i taket, nu finns det både hjortron, hallon och kantareller i frysen...kantarellerna plockade barnen då de var nere hos sin farmor och farfar nu sist. Smörstekta sådana på en rostad fralla....mums!!!


Yngsta tösen har haft en kompis här en liten stund nu i kväll och det var "lillsyrrans" dotter och jag blir så full i skratt i bland när jag tittar på dem....det är som mig och "syrran" då vi var små. Nu i kväll skrattade jag när jag hörde dom leka på övervåningen, det gnäggades, råmades, bääades, trumpetades, det var indianrop och en massa andra ljud....så underbart att höra då barn leker!!!


Kvällen avslutades med film och popcorn och nu sussar guldkornen i sina sängar, har nyss varit upp strykt dem på pannan så nu ska jag inta mitt lilla insomningspiller och hoppas få någon timmes skön sömn utan en massa konstiga drömmar....känns som om det kan bli en sån där "orosnatt" i drömmarna nu i natt men jag hoppas i stället få drömma sånt som får mig att le....


För det finns saker som får mig le faktiskt ;-)

Av AME - 10 augusti 2012 10:01

och dagarna bara går så snabbt då barnen är här och tiden vid datorn och blogg, läsa tidningarna etc blir knappt av.

Vad har vi gjort och så då?

Ja i onsdags hade vi en mycket loj morgon där vi bara pyste på hela förmiddagen, blev dock lite förvånad över att äldsta tösen och hennes kompis kom ner så pass "tidigt" som kvart över 10...


Yngsta guldkornet och jag tog oss ner till "lillsyrran" och hennes dotter en stund på föreftermiddagen för lite fika och lek....efter middagen styrde vi kosan till en by utanför Ånge och hälsade på en bekant och hennes familj....har varit på väg dit i flera månaders tid men det har alltid varit något som inte passat. Antingen har mina barn varit hos sin pappa eller så har de varit borta eller jobbat etc, men då på onsdagkväll tog vi oss i alla fall dit.

Yngsta guldkornet var glad för jag vet inte hur länge hon tjatat om att få hälsa på sin kompis...

Äldsta guldkronet följde med men tyckte ju så klart det var urtråkigt efter en stund så vi blev inte så långvarig där...det var ju dessutom rätt sent vi kom (18.00) och de + barnen skulle upp på morgonen efter så vi åkte hem strax före halv 9..Yngsta tösen fick 2 påsar med kläder med sig hem också som de rensat ut efter sin dotter...massa fina kläder och det var både pippi, hello kitty och barbapappa däri, tröjor och jackor....sånt är bra och självklart tar man tacksamt emot.


I går, torsdag, sov vi rätt länge allihop...jag sov till klockan var strax efter 9 men det berodde nog mycket på att jag satt och pratade med en nyfunnen vän via datorn till klockan var 10 i 2.

Barnen vaknade vid halv 11.

Nästa vecka är det dags att styra till kvällarna och morgnarna rätt igen för sedan börjar skolan...


Åkte i väg hem till en kompis och hennes barn, där var även en till utav mina kompisar. De höll på med hårfärgning och tänkt vilken tur att de hade både blekning och rött över så jag fick min utväxt färgad och min röda "tuss" färgad också...kaffesurr och blåbärsmunsätande blev det också.
Denna kompis har 2 små barn också och de är som ena solstrålar båda två, ler så fort man tittar på dem och flickan är som en liten kajsa kavat. Yngsta guldkornet ville först bara sitta hos mig men sedan släppte det och det blev lite lek och tevetittande...


När vi precis hunnit hem så kom bästaste kusin förbi med sin son och med sig hade hon dajmtårta och grädde...så mer kaffe och mer gott! Hennes syster, min andra kusin, kom också.

Efter det fikat var det till att börja med maten och i går severades det kålpudding, kokt potatis, brunsås, sylt och rårivna morötter i huset och "lillsyrran" och hennes dotter + en utav mina kusiner gjorde oss sällskap.

Bjöd in även min andra kusin men hennes sambo hade skadat sig på jobbet och då ville hon vara hemma, hennes son stannade dock kvar och lekte och åt.


Sedan var det liksom kväll och barnen och jag pyste bara på. Äldsta tösen fick ha datorn och skypa med sina vänner och yngsta guldet och jag satte oss och kollade på en film. Halv 11 gjorde vi kväll men själv satte jag mig vid datorn och pratade med min nyfunne vän....vänner kan man inte få för många utav och det är lite kusiligt hur lika vi är och hur öppet vi kan prata fastän vi knappt känner varandra. Stängde ner datorn 10 i 2 och somnade kanske först vid halv 3...


I dag står gräsklippning i agendan också ska jag slänga i hop en långpannekaka har jag bestämt. Barnens garderober skulle behöva rensas och en massa säckar skulle behöva bäras ut och, och, och.....jaja, huvudsaken gräset blir klippt!

Av AME - 7 augusti 2012 23:31

Blev visst inget blogginlägg i går upptäcker jag nu...fast nog hade jag för mig att jag skrev något men tydligen  kom det antingen bort eller så minns jag fel?!

Nåväl, i går morse då jag vaknade så målade jag på köksgolvet ännu en gång i alla fall men det blir fasen inte bra och jag tror tyvärr inte heller det blir bra ens om jag köper en annan färg.

När barnen hade kommit till mig i går (äntligen, så som jag längtat!) så åkte vi till min kusin för lite torpfika, kaffesurr och att barnen fick träffas...då kom vi i alla fall in på detta med mitt köksgolv och kom fram till att det troligtvis kommer bli billigast ändå att lägga in ett nytt golv eftersom den färg som jag behöver köpa inte är utav de billiga varianten precis. Så nu efter mycket velande och funderande så får det bli ett ljust laminatgolv i köket...ogillar egentligen dessa lite men det är mest bara för att jag tycker de brukar kunna kännas så kalla vintertid men det finns ju  varma goa alpackastrumpor att dra på sig, då fryser man inte om fötterna!


I går kväll så åkte jag och barnen + min kusin och hennes familj ut i väg på en liten skogstur och plockade smultron och hjortron...kom i väg rätt sent så det skymde ju rätt snabbt så det blev inte mycket plockat men det blev i alla fall så pass att vi fick smultron till glassen också 2 mindra påsar med hjortron (ca 1 liter) att kunna ta fram och värma här i höst....MUMMA!!!


I morse hade jag 2 stycken sömntutor, det yngsta guldkornet sov ända till klockan var kvart över 10 och det är inte likt henne men för min del gjorde det inget då jag kunde vakna helt av mig själv och stöka på lite. Äldsta guldkornet vaknade strax därefter...


Vaknade till ett riktigt pissväder rent ut sagt, regn, regn, regn och ännu mer regn...kände deppet slå till i ungefär samma sekund som jag slog upp ögonen och hade jag inte haft guldkornen hos mig hade jag nog stannat i sängen hela förmiddagen...innan barnen vaknade snurrade tankarna runt runt och de kretsade en del kring detta med min manlige vän. Drömde att han var hos mig och bara låg och höll om mig, hårt och sedan bara försvann han...vaknade utav att jag grät och det förvånade mig. Trodde närmnligen inte att det jag känner är så pass starkt ändå...jag vet inte men jag är faktiskt jätteledsen över detta...ledsen och besviken och delvis känner jag mig som så att jag bara varit en jäkla leksak.

USCH!


Försöker skaka utav mig dessa känslor men.....känner liksom inte igen mig själv!!!


Äldsta guldkornet har ju en kompis på övernattning här och de har pysslat med sitt under dagens lopp...yngsta guldkornet och jag var ner till "lillsyrran" en stund så barnen fick leka och "lillsyrran" och jag fick prata. En bekant kom dit med sina barn också så det blev väl inte så där jättemycket pratat men jag fick i alla fall ur mig detta med min besvikelse och hur ledsen jag är. "Lillsyrran" och hennes man är nära vänner med min manlige vän så det blir på något vis fel att prata med henne om detta eftersom det kanske känns som om de blir "mitt emellan" om man säger så...men jag måste få prata om detta. Lillsyrran sa att hon kunde förstå mig och berättade även att både hon och hennes man hade väl hoppats på att det skulle kunna ha blivit VI....men nu visade det sig ju att denne person bara är en "lekare" uppenbarligen...och återigen är jag själv lite förvånad över denna reaktion!?


Men nog om det...för i kväll iaf.....


I natt ligger yngsta guldkornet här intill mig eftersom hennes säng huserar extra säng inne på storsyrrans rum åt hennes övernattande kompis...konstaterade att jag får ta och införskaffa någon riktig gästsäng eller så en mindre bäddsoffa in till äldsta guldets rum för övernattande kompisar så inte lillsyrrans säng behöver flyttas varje gång.

Ska strax gå upp på övervåningen och säga god natt åt de två som sover däruppe, de lär säkerligen ligga vakna ett bra tag till men jag ska strax släcka ner och inta mitt lilla insomningspiller, krypa ner intill mitt snusande yngsta guld och sedan förhoppningsvis sova hela natten. Hoppas få undslippa ledsamma, hemska, otäcka, tråkiga drömmar i natt...tänk om man kunde få drömma något kul så man vaknade fnittrande och med ett leende på läpparna i stället...DET var länge sedan jag gjorde.





Av AME - 5 augusti 2012 23:26

Tog och begav mig ner till "lillasyster" och hennes dotter en stund nu på kvällen, min bästaste kusin var också där så vi kaffade och surrade på lite i vanlig ordning.



Pratade om och berättade om detta som hänt mellan mig och min manlige vän, att jag hade berättat om hur jag kände och hur ledsen jag var etc...och VEM tror ni kommer då när vi sitter där och pratar? Joodå...han!

Upplevde en mycket olustig sak då när jag bara såg hans bil svänga in på gården...armarna domnade bort och det började sticka i läpparna, samma reaktion i kroppen som vid tillfällen längre tillbaka i mitt liv.

Både min kusin och "lillsyrran" såg på mig hur min reaktion blev...jag i min tur tittade bort och vet nog inte ens om jag sa hej en gång. Faan också.....varför skulle det bli så här? Min vän.....


När jag sedan kom hem så kom den rätta reaktionen i form utav en jäkla panikångestattack som höll i sig i nästan 45 minuter...den hade ett hårt grepp den jäveln och var envis som få men jag vann över den även denna gång!


Nu skall jag strax ta mitt lilla sömnpiller och lägga mig ner och försöka sova någon timme, i morgon kommer äntligen mina guldkorn så då blir åtminstonde mammahjärtat helt   

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards