Alla inlägg under augusti 2012

Av AME - 5 augusti 2012 16:31

Började med att vakna upp gråtande och förtvivlad ur en dröm som fick mig att bli så illa till mods...tänk att det man drömmer kan göra så jävla ont! Tårarna rann säkert 20 minuter efter det att jag hade vaknat...och det gjorde så jävla ont!!!


Klev upp och fixade lite frukost men då jag inte var hungrig så fick jag bara i mig 2 hårdbrödsmörgåsar och ett halvt glas mjölk...fattar inte, i bland går det bara inte att äta! Men äta är ju en viktig del för en som är magsäcksopererad men vad ska man göra då det står en upp i halsen?


Lyfta ut bord och stolar + kökssoffa från köket....att flytta en tung kökssoffa på egen hand då man har ont i ryggen är inte att rekomendera kan jag säga. Målade golvet en omgång och kunde rätt snabbt konstatera att detta var inte rätt färg att måla med men det får duga så länge. Efter första strykningen hände någonting, jag blev så där förtvivlat tvärledsen och började tokgråta och må jättekonstigt...allt bara snurrade, hjärtat skenade, det var snudd på en känsla utav panik och huvudet bultade så jag bara väntade på att något skulle brista och gå sönder däri så jag la mig på sängen och somnade till en halvtimme men kände mig i stort sett likadant då jag vaknade.


Hatar när jag faller på detta sätt...från att ha känt att allt var relativt okej till platt fall där allt är ett helvete. Hoppas medicinen kan börja verka snart så jag blir mer stabil för detta går faan inte!!!

Glad i alla fall att sömntabletterna funkar och att jag nu kan få sova nattetid och inte ligga vaken till halv 5 - 5 på morgon...


Nu är klockan 17 och det har precis passerat ett litet åskoväder....men jag ska villigt erkänna att jag önskar det hade åskat riktigt för åskan är rätt mysig ändå med sina blixtrar och sitt dunder. Nu blev det bara lite muller också en massa regn....det kallar inte jag åskoväder!


Ska väl försöka få i mig någonting att äta nu tänkte jag men jag är inte hungrig för 5 öre och sedan skulle jag behöva måla golvet en omgång till men det kanske är lika bra att låta bli eftersom jag ändå måste köpa en annan färg...det kanske får vara så här vitflammigt till dess jag får pengar nästa gång. Man får väl blunda då man går in i köket så länge...hahaha!


Jag mår faktiskt inte så bra just här och nu men i morgon kommer mina guldkorn till mig i alla fall...DET är något jag ser fram emot, MYCKET !!! Allt annat får jag lägga åt sidan till dess jag är ensam igen nästa gång...



Av AME - 4 augusti 2012 22:03

Och denna dag har varit en helt okej dag...


Har gått och känt en värme inom mig i stort sett hela dagen sedan i morse då jag läste den sång som en relativt okänd person skrivit till mig. Har under dagen också fått veta lite mer kring denna text och personen själv säger att det tog ca 20 minuter att skriva den och att det är bland det finaste han skrivit både vad gäller text och melodi...undrar nu mest hur jag kommer att reagera den dag jag får höra honom sjunga det han skrivit, känslosam som man är så fick ju enbart texten mig att fälla tårar av värme, antar de kommer att komma den dag jag får höra den också...


Var hem till min kusin Katarine en stund nu i dag och fikade + pratade av en stund. Kom på att det var marknad där hon bor i dag så vi åkte dit för att kolla runt lite...men i vanlig ordning var marknaden en besvikelse.När jag var yngre var denna årliga marknad rätt stor med massor utav knallar, karuseller, lottstånd och trevligheter även på kvällen...nu var det kanske en tredjedel med knallar, lite karuseller och INGENTING på kvällen!


Köpte en saltlakrits stång, stiftpennor och stift, sudd, flerfärgade bläckpennor, flugsmällor, plåster, spritpennor, block och ett halsband....stort handlat va?!

Hela 110:- gjorde jag av med...


När jag kom hem så flög det i mig att nu jävlar skulle nåt hända i hemmet och den äckliga röda medaljong korkmattan i köket skulle ut, och sagt och gjort...svisch så låg den utriven och utslängd.

Jag vill ju med tiden även riva bort de skivor som ligger fastspikad mot golvet nu för att se hur trägolvet inunder ser ut men i nuläget nöjer jag mig med att måla golvskivorna vita eftersom jag har färg till det. Har inte råd att hyra golvslip i nuläget och tänk i fall det rätta trägolvet är jättefult...vad gjorde jag då? Nä, så i morgon ska jag måla dessa skivor vita också får det duga tillsvidare....allt annat är fasen bättre än den äckelmatta som låg där.
Ni kan ju tänka er, dalablå köksluckor och en röd medaljong korkmatta?!?! Blir nog betydligt bättre med ett vitt golv...den dag jag får fram det rätta trägolvet skall det vitsåpas och lackeras för det är ju bara så fint.


Har även kommit i gång lite med skrivandet igen nu i kväll...kanske inspirerad utav den sång jag blivit tillägnad? Har blivit 2 texter nu i kväll...har ju varit en skrivande människa i perioder och jag skriver väldigt personligt. Under tiden jag var sjuk blev skrivandet en del i vägen tillbaka för i texten fick jag ur mig mycket sorg, ilska, hat, förtvivlan men även väldigt mycket kärlek och lycka. Bär ju på en liten dröm inom mig att kanske få chans att tonsätta något utav det som jag skrivit men det förblir nog blott en dröm....men drömmar är ju till för att drömmas, eller hur?


Nu i eftermiddag kom mina älskade guldkorn hem till byn igen så nu finns de nära...dock blir det nog först på måndag de kan komma till mig eftersom köket inte är brukbart nu...men golvet skall målas i morgon och jag hoppas få det klart så sedan hoppas jag mina guldkorn vill komma till sin mamma.


Saknar dem och längtar efter dem så nu....

Av AME - 4 augusti 2012 11:06

Efter att ha tagit min sömntablett i går kväll så somnade jag relativt snabbt och har fått sova 7 timmar nu i natt...önskar jag löst ut mina tabletter tidigare för sömnen behövs!

Å det är skönt att sova ;-)

Slog i gång datorn, läste nyheterna i lokaltidningarna och kollade av ett par bloggar och fejjan.
På fejjan hade en utav mina vänner skickat ett meddelande till mig som innehöll något utav det finaste jag fått....

en sång som var skriven just till och för mig!


Denne person spelar och sjunger mycket (trubadur) och skriver ju en hel del material och nu hade han i går skrivit en sång till mig...och jag kan säga att tårarna bara fullkomligt forsade!

Inte för att jag var ledsen utan för att det gick in rakt i hjärtat på mig...en sådan otroligt fin handling!


Texten så träffande och refrängen skall jag ta till mig till hjärtat...tänk att en relativt okänd människa kan göra en sådan sak för mig?!!?!!

Han må ha ett enormt hjärta och vara omtänksam utan dess like....OJ vad det värmde!!


En sådan oerhört bra start på dagen...hoppas nu bara jag kan få känna denna känsla dagen igenom också nu då.

Av AME - 3 augusti 2012 20:20

Ja i dag hade jag ju tid för njurundersökning och innan dess ett samtal med min kontaktperson på affektiva men därifrån ringde de halv 8 i morse och talade om att han var sjuk så nu blir det samtal i samband med mitt läkarbesök i september, dock skulle jag maila över hur nuläget ser ut till min kontaktperson så jag får väl sätta mig ner och skriva av mig här i helgen.


Njurundersökningen var dels ultraljud utav njurarna också röntgen, blev inte så mkt mer sagt efter det att de var tagna mer än att jag kommer att få en kallelse för ännu en koll...och det tolkar ju jag då som att något förvärrats vad gäller dessa, men det visar sig väl...lite oroad blev jag ju dock då de sa så   


Efter undersökningen så skickade jag i väg ett sms till en person som kommit betyda en hel del för mig sedan jag avslutade min relation med svinet i Ånge. Vår relation är ju på ett vänskapligt plan och vi har sagt att ärlighet är viktig så utav den anledningen ville jag berätta för honom att jag kommit på mig själv med att tänka på honom i tid och otid och att jag kanske tror att det är känslor på väg...jag ville berätta det på grund av att jag var/är öppen att se vart det kan leda, om det kan leda till mer än den vänskapsrelation vi har eller inte.


Han har sagt till mig att jag är snygg, att jag tänder honom och att han har känslor...men nu då jag berättade detta så fick jag till svar att inga känslor fanns. Jag trodde inte detta men jag blev faktiskt lite ledsen över detta och har så varit hela eftermiddagen och kvällen. Vet att jag överreagerar men just nu önskar jag att jag inget sagt för då kanske han hade varit här och kollat på film med mig och kliat mig på ryggen?!


Men detta påvisar bara ännu en gång att jag är en idiot...och att ärlighet kan förstöra och kanske inte alltid är det bästa alla gånger i början.

Kanske skulle jag ha hållt tyst och fortsatt kännt efter? Jag ville ju bara vara ärlig för att jag längtar så efter närheten med en annan människa...kanske inte direkt en pang bom relation men jag var villig att se OM det kunnat leda vidare....men som sagt, jag förstörde visst allt i stället....FAAN !!


Kommer inte ta kontakt med denne person något mer i nuläget eftersom att han nu vet vart jag står, vart jag finns och hur jag börjat känna...jag vill inte vara på något mer om detta. Kanske kan jag få behålla honom som vän åtminstonde men om jag går på med vad och hur jag känner så kanske jag stöter bort honom även som vän...om jag nu inte redan förstört den biten...


Min kusin sa till mig i dag då jag var hem till henne och hjälpte henne med lite alpackavård att när jag minst anar det så kommer det finnas någon där mitt framför mig och jag hoppas hon har rätt för jag saknar verkligen att ha någon nära i vardagen, jag saknar närheten med någon och den intimitet som finns mellan 2 som tycker om varandra...inte för att BO tillsammans men att VARA tillsammans och GÖRA saker tillsammans.


Har känt mig väldigt låg hela eftermiddagen och kvällen, till viss del har det säkert med detta att göra men även medicinen kan vara en orsak eftersom man kan sjunka ner första tiden då man börjar med dessa...dvs man kan få en än djupare svacka.


Får se också när mina gudkorn kommer hem och till mig igen, det ska villigt erkännas att jag saknar dom och längtar efter dom jättemycket nu....mina älskade och dyrbara guld, det värdefullaste i mitt liv!




Av AME - 1 augusti 2012 21:32

så mycket har det försvunnit utav mig upptäckte jag nu i kväll då jag tog mått på mig själv och jag har minskat från 169.3 kilo till dagens 67.2...faan vad stolt jag är egentligen!!



Första måttet är på opdagsmorgon 16/11 -09...andra nu i kväll 1/8 -12.

HALS
45cm -> 32.3cm (-12.7cm)

HANDLED
19cm -> 16cm (-3cm)

VRIST
31cm -> 26cm (-5cm)

VAD
55.5cm -> 41cm (-14.5cm)

KNÄ
49cm -> 40.5cm (-8.5cm)

LÅR
78cm -> 54cm (-24cm)

ÖVERARM
50cm -> 32cm (-18cm)

STUSS
140cm -> 101cm (-39cm)

MIDJA
130cm -> 82cm (-48cm)

ÖVER BYST
121cm -> 95cm (-26cm)

UNDER BYST
110cm -> 88cm (-22cm)


Av AME - 1 augusti 2012 19:22

Eftersom jag inte lyckats somna då klockan var halv 1 så tog jag en sömntablett och resultatet blev nästan 8 timmars sömn = välbehövligt!!!

Det som är bra på dessa tabletter är att man inte blir mosig dagen efter men OJ sån huvudvärk jag vaknade med, antar den kom utav att jag nog sovit hårt. Den gav dock med sig efter det att jag varit uppe i ungefär 1 timme.


Efter att ha stökat på lite samt ätit en sen frukost åkte jag upp till min kusin för lite kaffe och surr...blev kvar där i nästan 4 timmar då vetrinären kom på besök för att se över deras alpackahingst Kintu som gjort illa sig, tycker ju det är så intressant allt vad heter sjukvård både då det gäller människor och djur så jag var ju så klart kvar...och det var ju kanske tur eftersom kusin kommer behöva hjälp närmsta 2 dagarna nu med att spola ur såret, lägga i pennicillinsalva och lägga om....eller den biten sköter hon så bra själv men man måste vara 2 eftersom en måste hålla i och hålla djuret lugnt + assistera och vara handräckning.


De är ju så fina och underbara djur dessa alpackor och jag är så glad att min kusin skaffade dessa så en annan får möjlighet att vara dem så nära....Kintu fick förresten in en snygg fullträff på mig i dag då jag höll honom...en härlig idisslad spottloska rätt i ansiktet....luktar ju inte violer precis det som de stöter upp.


När jag väl kom hem i från kusin så slet jag ur 2 utav mina dynor till soffan och påbörjade "operation tvätt"...spolat igenom dom rejält med vattenslangen nu och dränkt in dom med rengöringsmedel så nu får de ligga så och droppa utav sig så blir det ny tvätt igen i morgon...hoppas bara ingen fågel flyger över dom och skiter på dom nu bara eller att någon okastrerad kattjävel kommer och frässar på dom...för då finns inget annat att göra än köra hela soffan på tippen...och det är ju det jag vill undvika genom att försöka tvätta ur den.

Så jag HOPPAS det ska funka...för jag älskar min stooooora sköna mys soffa!!!


Jag vet inte jag men jag måste ha fått lite energi utav nattens sömn för jag har även skruvat på sängben på min madrass (som jag tänkt göra i säkert 2 v tid), skruvat i hop och satt upp 2 stycken vägghyllor vid sängen, skrivit ett vägg ord på ena väggen i mitt sovrum, stökat undan 2 maskiner med tvätt...och nu funderar jag på i fall jag ska slita ut den förskräckliga röda medaljong platsmattan i köket för att se hur golvet under ser ut men jag vet inte, kanske dumt att göra den nu då klockan är halv nio....? Ja vi får se......


Dagen har iaf varit rätt okej men det hände något märkligt här mitt i allt stökande....det var som en panikångestattack men ändå inte eftersom det gjorde ont. Det gav med sig efter ungefär en halvtimme i alla fall och sen har det varit lugnt....tro bara vad det var som hände?...



Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards