Alla inlägg under september 2011

Av AME - 23 september 2011 16:56

har så urtrista liv så de måste lägga sig i andras och bry sg i vad de gör och inte.

Fick en kommentar på ett av mina inlägg som löd:


 

"Du ser ju inte ut att ha brist på pengar..med tanke på frissan,blåbärsbakelse och maten idag...så kanske andra skulle ha behövt dom pengarna mer än du?"
Undertecknat med Camilla...( spårat IP nr 81.233.77.177 )



Jaadu Camilla...till att börja med så har jag inte betalat min frissa ännu utan ska göra det så snart min ersättningen börjar utbetalas. Sedan så borde du ha läst att jag skrivit att jag fått pengar i från kyrkan och där är det fritt fram för vem som helst att söka hjälp...om man sedan beviljas den hjälpen visar sig.. om de anser att man är i behov av hjälp så får man det.


Jag fick en del till mat i form av ett presentkort på coop...och fikat på coop, ja det bekostade jag genom att lösa in en trisslott som jag fick utav min mamma i måndags då hon var upp hit till Ånge.


Undrar om du antingen är avundsjuk eller om du har ett sånt trist liv att du måste notera sådana här saker...det är saker som folk gör, en del dagligen, folk går till frissan, köper en fika, äter ute...men då JAG gör det så ifrågasätts det!?!


Och brist på pengar...ja vad tror du man har efter att varit utan ersättning/inkomst sedan den 27e juli och man försökt få hjälp i form av bistånd, fonder etc...tror du inte det är bristfälligt med pengar då? Joo....och än lyser ersättningen med sin frånvaro så denna situation lär fortgå ett bra tag till...


Något mer att anmärka eller ifrågasätta när du ändå håller på?
Frågestund nu.....klagostund nu.....


  AnnaMia

Av AME - 22 september 2011 20:46

Klockan är strax 21 och jag sitter i soffan och slö glor på teven och surfar runt lite på min lilla rosa...ska väl försöka komma i säng i skaplig tid i kväll och jag ska faktiskt ta en insomningstablett även i kväll för att kunna sova.
  

I morgon ska jag styra kosan ner till Torpshammar för att hämta barnen klockan halv 1 men innan jag hämtar dom så ska jag åka till min bästaste kusin Lise-Lotte och dricka lite kaffe och surra av en stund. Händer ju inte så ofta nu för tiden eftersom livet har blivit så som det blivit och att jag pga min psykiska hälsa inte kan åka till min hemby när jag vill...det som varit påverkar mig allt för negativt och det kostar på mig för mycket de få gånger jag faktiskt åker till torpshammar.

Den by som jag föddes, den by som jag växt upp i, den by där jag hade allt tills mitt ex tog allt utav mig och sänkte ner mig i helvetets djup och alla mina vänner svek mig totalt.

  

Nu i helgen ska jag bara umgås och vara med de 3 jag älskar mest i världen...mina 2 barn och mitt hjärtats kär. Jag ska ta tillvara på varje sekund för på måndag åker ju jag till Österåsens hälsohem i 18 dagar och det innebär ju att jag inte kommer att kunna träffa eller krama om dom på dessa 18 dagar.
DET kommer bli det absolut jobbigaste...att vara från dem jag älskar, mina allt!

 

Nu lite teve...sen natti natt!


  AnnaMia 


Av AME - 22 september 2011 14:30

Det är så mycket jag vill göra i mitt liv...


Allra, allra mest just nu så vill jag få göra en inspelning där jag sjunger in låtar som ligger mig varmt om hjärtat...som mina föräldrar ska få lyssna på, de vet att jag älskar att sjunga så jag skulle så gärna vilja att de skulle få höra mig göra det också innan de dör i från mig.

Sedan vill jag tonsätta några av mina dikter & texter och även göra en inspelning av dessa.


En bok är också något jag funderat mycket på under tiden jag varit sjuk. Finns så mycket som hänt i mitt liv som jag skulle vilja dela med mig utav till andra, är helt övertygad om att det finns många som skulle känna igen sig i den boken eller kanske till och med kan finna både råd och stöd i den...har faktiskt börjat skriva på den nu i dag då jag suttit på coop. Har inte tänkt på hur jag skrivit och det finns ingen sammanhängande ordning i texten men jag ville få ner allt nu då jag hittade inspirationen till det. Sortera om, ändra och skriva om är ju något man kan göra sedan. Man kan säga att jag nu skrivit ner det som jag vill få med i boken.


När det gäller detta med att skriva och böcker så finns det många i min närhet som även tycker att jag ska ge ut mina dikter och texter i bokform också...men jag vet inte. De är ju mina på något sätt...men det är mycket möjligt att så kan ske med tiden...att de ges ut.


Har suttit och kollat lite om detta med ev förlag också och jag har hittat ett som skulle kunna vara intressant i fall att...de hjälper en även med omskrivning om man så att säga inte kan få i hop det riktigt på egen hand....och det kan ju vara bra.


 

  AnnaMia  

Av AME - 22 september 2011 12:51

Ett riktigt pissväder i dag kan man lugnt påstå...jättetrist!!!

Skulle ju lasta vagnen med skräp i dag och köra ner till åtevinningscentralen men så som det pissat hittills så har det inte blivit något av med det...hoppas det lugnar ner sig fram på eftermiddagen så jag kan åka senare! Att stå och dels lasta släpet i regn och sedan lasta ur det i regn är ingen höjdare...speciellt inte då man känner sig lite halvhängig!


Tog i stället bilen och åkte fram på coop och det är här jag sitter nu...tro om jag retar någon i dag också?! Har precis ätit en härligt god bakpotatis med kyckling curry röra och grönsallad...

 

fick dock inte i mig allt eftersom min lilla magsäck inte rymmer så mycket nu för tiden....men det jag fick i mig smakade gudomligt gott !


Om en timme ungefär ska jag upp på pastorsexpeditionen och hämta mitt matpresentkort på 500 som jag får utav dom som hjälp för att kunna handla mat till helgen då barnen kommer. Jag är så glad och tacksam för denna hjälp för hade jag inte fått den så vet jag inte hur jag skulle löst matbiten.


Halv 4 ska jag på vårdcentralen också och byta medecin dosetter...går ju fortfarande dit varannan vecka och får min medecin delad utav distriktssköterskan...känns som en trygghet att slippa ha hand om den biten själv. Med tiden ska jag väl ha det men jag kommer åtminstonde be att få ha det vis dsk året ut och sen får vi se hur det känns då.


SÅ vad har jag fått uträttat nu under tiden jag suttit här och "gjort ingenting"?

Joooo, jag har skrivit en insändare till en tidning som heter PS, jag har skickat in 2 ansökan på jobb, har skrivit en ansökan om fondmedel till den utbildning som jag så gärna vill gå (fortvårdsspecialist) och jag har skickat i väg en intresseanmälan till "destination beauty"...vad är det tänker kanske ni?

Om jag säger "plastikturisterna"...säger det er något?

Mer om det OM....


Torsdag är det ju i dag och det innebär ju att erikshjälpen har öppet...har ju inget att handla för och det är inget speciellt som jag behöver men jag ska nog ta och göra mig en sväng dit i alla fall...titta kan man ju alltid göra   


  AnnaMia

Av AME - 21 september 2011 23:02

Så var klockan 23 och det känns som om det är läge att uppsöka sängen nu faktiskt...fryser som tusan samtidigt som jag känner mig varm om pannan, hostar och har kli i halsen.


Huvudvärken har börjat ge sig till känna också...är väl så typiskt detta!


Tar mig en sömntablett nu då jag lägger mig så att jag får sova ordentligt i natt i alla fall...tar mig en alvedon också och hoppas jag känner mig piggare i morgon då jag vaknar. Sömn är ju viktigt då man är eller är på väg att bli sjuk...jag vill inte !!!


Host, host...natti natt !


  AnnaMia


Av AME - 21 september 2011 19:50

Tror fasen inte det är sant...


Nu på eftermiddagen så kände jag hur det började killa lite lätt i halsen och efter ungefär en halvtimme började det killas så pass att jag fick hosta och lite senare kändes det tjockt i halsen, så jag antar det är en jävla förkylning i antågande.

Så typiskt eftersom jag ska på Österåsens hälsohem på måndag och vara där i 18 dagar....jag VILL INTE bli sjuk!!!


Letat fram en massa halstbaletter, alvedon och ska dricka massor av the i hopp om att det inte blir något värre utav detta...oavsett så ska jag åka dit. En förkylning ska inte få sätta käppar i hjulet för mig...näpp, den ska motas bort!!


Host, host...


  AnnaMia

Av AME - 21 september 2011 17:50

Tog ju kontakt med kyrkan förra veckan och bad om hjälp med matpengar...i dag fick jag svar från dom så i morgon ska jag upp på pastorsexpeditionen och hämta ett presentkort på 500:- på konsum så att jag kan köpa hem mat eftersom barnen kommer i helgen och mina pengar från försäkringskassan fortfarande dröjer...


Är så tacksam sådana här gånger att man faktiskt är medlem i svenska så att man faktiskt kunde få denna hjälp nu då allt kört i hop sig...så i kväll ska jag nu sätta mig ner och skriva upp vad jag ska handla för något.

Ska fråga guldkornen också om det är något skärskillt som de vill äta denna helg...


  AnnaMia

Av AME - 21 september 2011 13:40

Hade ju tänkt lasta släpkärran full med skräp i dag och köra ner på återvinningscentralen men eftersom huvudvärken inte vill ge med sig riktigt så är jag inte "fit for fight" att göra det utan jag lånar släpkärran en dag till också lastar jag den antingen under kvällen eller så i morgon...i morgon har de dessutom öppet ända tills klockan 19 på återvinningscentralen.


Gav upp hemmet för en stund och tog med mig min lilla svarta dator och åkte fram på coop för en gofika...så det är här jag sitter nu då jag skriver detta. På bordet står en kopp kaffe, en cola och en blåbärsbakelse = gofika !


 


Kanske sticker det någon i ögonen att jag sitter här med min dator men det skiter jag fullständigt i faktiskt. Har ju fått höra att det finns dom som klagat på att jag suttit här i bland i flera timmar och inte gjort någonting...lustigt detta!


Men att jag skulle göra ingenting är då långt från sanningen i alla fall. När jag har med mig datorn hit så sitter jag och letar efter jobb, kollar på olika alternativa utbildningar, söker pengar ur olika fonder, skriver insändare till olika tidningar, bloggar på flera olika ställen om olika ämnen också får jag i bland inspiration då jag sitter här så en och annan text/dikt brukar kunna bli skriven också....så att påstå att jag inte gör någonting...GE FAAN I DET när ni inte vet!


Sedan måste jag kanske ta åt mig äran lite också eftersom jag berikar era liv så mycket. Att ni gör notis på att jag sitter här + att ni pratar om mig måste ju betyda att jag är en jäkligt intressant människa?

  

  AnnaMia




Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<<
September 2011 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards