Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Måndag, ny vecka...

Av AME - 23 april 2012 10:45

I går var det kanelbullsbak på agendan i alla fall efter mycket om och men. Åkte och införskaffade bullformar, bakplåtspapper och fryspåsar då affären öppnade...hem och satte i gång, och upptäckte...för lite mjöl!! Bara att åka på affären igen...sen kunde jag sätta degen.


Guldkornen kom precis då jag skulle till att börja så dom var med och bakade dom också.

Hade tänkt låtit dem komma till mig först i dag men guldkornslängtan blev för stor och sedan så kände jag mig faktiskt rätt okej i går...rätt okej, inte helt okej men rätt okej.


När bullarna var klara så åkte jag och hämtade mamma och pappa så de fick kaffe och lite nybakade bullar. De fick med sig 3 påsar också då jag skjutsade hem dom. Händer egentligen allt för sällan att jag bjuder hem mina föräldrar på fika eller mat men ska nog fixa någon god middag här bara jag får pengar. Bjöd dem på coca cola stek en gång tidigare och den gillade dom väldigt så kanske jag ska göra någon sådan här framöver.


När mamma och pappa hade åkt hem så tog jag reda på lite disk och guldkornen satte sig med wii ett tag.

Fixade middagen och det  blev pasta, fiskpinnar och stuvad spenat...jaaaa, det går faktiskt och äta det, behöver inte alls vara potatis eller mos till detta. Ris skulle säkerligen funkat det också men barnen ville ha pasta.


Efter middagen så satte vi oss ner alla 3 och spelade lite wii.

"Lillsöstra" med familj kom och hälsade på en stund på kvällen och det är alltid lika trevligt...yngsta guldkornet och deras tös (som är lika gammal) fick titta på film uppe på rummet också fixade jag fika på en bricka åt dem.


Vid halv 10 gjorde vi kväll och gick och lade oss.


Äldsta guldkornet väckte jag vid 10 över 7 för hon skulle i väg på skolan men yngsta guldet fick fortsätta sova för hon är på förskolan tisdag-torsdag mellan 9-14 nu fram till sommarlovet.

När äldsta guldkornet ätit frukost och fixat till sig och cyklat i väg till skolan så gick jag upp och kröp ned i sängen en liten stund till, efter cirka 10 minuter så kom yngsta guldet tassandes och kröp ner intill mig och där halvslumrade vi till en liten stund till dess jag fick ett sms utav bästa kusin Lise-Lotte som frågade om vi var vakna och om det bjöds på morgonkaffe.


Vi klev upp och fixade frukost också kokade jag kaffe till kusin kom. Kaffade och surrade en stund...yngsta guldkornet lånade min dator och spelade lite spel...när kusin åkt hem så satte vi oss och kollade på en film en stund och bara myste.


Vad vi ska hitta på nu får vi se...

 
 
Ingen bild

Inga-Maj

23 april 2012 19:01

Nu vet jag inte hur gamla dina barn är men jag tycker inte barn ska vara uppe till halv tio på kvällarna när dom ska upp på skolan dagen efter.
Sju halv åtta är mer lämplig tid.

Tänk på att barn behöver mer sömn än vuxna.

AME

26 april 2012 19:25

Precis, det är vad DU tycker.
Barnen är 11 och 6...och denna natt fick de 9 timmars sömn vilket är fullt tillräckligt.
Tror jag känner mina barn bäst och vet hur de behöver det med sömn för att få en bra och fungerande dag.
(hos sin pappa kan äldsta barnet vara uppe till 23 t.o.m i bland på veckorna..och DET är för sent!)

Nu lägger sig oftast mina guldkorn vid halv 9-9 men som sagt, i bland blir det senare...om man tex har besök...äldsta tösen har sina träningar etc)

 
Ingen bild

M

26 april 2012 21:11

Opps, sju halv 8...oj...det var lääääänge sen mina barn la sig den tiden..när dom gick dagis typ :-)

AME

27 april 2012 07:14

Mmmm....samma här. Yngsta går ju på dagis än (är 6) men lade sig den tiden kanske upp till 3-4 års åldern. Lade vi henne den tiden sen så vaknade hon vid 4 tiden så där blev det till att ändra sovtid 0 lägga sig senare.

 
Ingen bild

M

27 april 2012 16:13

ja, det är ju oftast vid 20 det är bra på tv också och så länge dom orkar upp på morgonen utan protester och kan prestera i skolan gör jag ingen större affär av det..runt halv 10 är ju isäng.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AME - 7 juni 2017 16:10

tiden rusar iväg alldeles för fort och jag hinner inte riktigt med...vad skrev jag sist nu då? Jo, växthusbygge....det står klart nu och vi har börjat fylla det. I nuläget har vi 1 paprikaplanta, en gurkplanta, dill och 11 sorters olika tomater (ja...

Av AME - 22 maj 2017 15:02

Då var det dags för ännu en vecka då...veckan som varit sprang iväg i ett rasande tempo och helgen som var likaså.I helgen var det bara yngsta dottern som kom till oss eftersom den äldsta skulle hitta på något tillsammans med några kompisar... I lö...

Av AME - 19 maj 2017 10:05


I dag är det 1 vecka sedan ditt liv tog slut och saknaden river än i mitt bröst...mitt fyrfotabarn, min prins.Tårarna som fallit senaste veckan har varit många och än är de inte slut. Tittar ut genom fönstret till altanen och väntar på att du ska s...

Av AME - 16 maj 2017 13:25

I fredagsnatt gick det hål i mitt hjärta...Min prins, min heliga birma Emil finns inte längre kvar hos oss... Strax efter klockan 23 i fredagskväll så knackade det på dörren och min sambo gick och öppnade...tog ett bra tag innan han kom in och jag ...

Av AME - 9 maj 2017 15:05

så ringde min läkare och talade om att det fanns inga avvikelser i mitt blod så då kan en sak uteslutas i alla fall....TACK GODE GUD!!!   #provsvar #lättad #tacksam ...

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards