Alla inlägg under april 2012

Av AME - 19 april 2012 15:41

Huvudvärken/migränen tog en enorm kraft tidigare och jag fick både synbortfall och dubbelseende + att det bara sprängde i huvudet. Sitter nu på vårdcentralen i fränsta och eventuellt kommer jag få åka ner till sjukhuset i Sundsvall för att köra en scanning/röntgen och lite annat för att utesluta andra saker än just "bara" migrän...Sitter och väntar på att få höra vad de kommer fram till här, läkaren skulle visst rådgöra med dom i sundsvall.

Av AME - 19 april 2012 14:03

Huvudvärken övergick till migrän på morgonkvisten...var upp på toan där vi halv 5 och då bara exploderade det kan man väl säga och migränen var ett faktum. Var ner och drack en kopp te och åt en halv smörgås men sedan stod det mig uppe i halsen...tog mig medikamenter, ett glas vatten och begav mig upp till sovrummet och kröp ner under täcket och där blev jag liggande till klockan var närmare halv 1.


Minsta lilla rörelse fick liksom huvudet att fullkomligt explodera och snurra så det var liksom bara till att ligga still men där vid halv 1 kom rastlösheten över mig och jag fick på mig kläderna och förflyttade mig ner till soffan och slog på teven...problemet med att kolla på teven då man har migrän är att man får kolla med ett öga för att undslippa dubbelseende. Likadant är det nu då jag sitter och skriver detta på datorn...jag är enögd !!


Jag som skulle göra så mycket i dag hade jag tänkt...jo tjena ! Det blir liksom ingeting gjort i dag kan jag säga...i alla fall inte så länge denna jävla migrän håller i sig. Tänkte ställa mig och ta reda på disken men inte ens det gick, var bara att släppa allt och bege mig till soffan. Fy faan vilket helvete detta är...det förstör ju så mycket för en   

Av AME - 18 april 2012 19:25

Ja med de orden kan man väl i stort sammanfatta dagen som varit i dag.


Vaknade vid kvart i 6 och var tokpigg, gick upp och drack en kopp the och rostade 2 frallor och därefter gick jag upp och la mig för att lösa korsord ett tag....somnade och sov till kvart i 9.

Upp och tog reda på tvätten torktumlaren...måste verkligen ordna detta med förvaring utav sängkläder, handdukar och kläder...hmmm   


Klockan 10 gick jag ner och hämtade bästa vovven Leo och tog mig en promenad på cirka 40 minuter...han är ju bara så rolig med sitt krafsande och sprättande. Efter promenaden så fick han sitta ute och jag tog och begav mig till bästa kusin Lise-Lotte på en bra stunds kaffesurrande...tror vi tömde en hel stor perkulator med kaffe...ka ka ka kaffe da da darr!!! Sedan hade hon bakat så jäkla goda kanelbullar så ojojoj....varenda gång jag bakar blir de oftast rätt tråkiga och kompakta och det spelar ingen roll hur mycket de får jäsa eller hur mycket klet jag smörar på....hennes kanelisar var PERFA !!! Hmmm...ska nog prova på ett kanelbullsbak jag också tror jag.


Kan ju vara fin fint att ha i frysen och plocka fram då man får besök  


Ut på prommis igen med bästa vovven Leo och denna gång var vi nog ute i nästan 1 timme. Han fick syn på en ekorre efter vägen och han hade nog bra gärna velat springa efter den men jag sa åt honom att sitta och där satt han...söt nöten !!! Efter den promenaden fick han gå in och invänta att hans familj skulle komma hem.


Hem och slängde in ännu en maskin med tvätt, den ligger nu på tork i tumlaren och den skall väl tas reda på sedan innan jag lägger mig...


Fick en djävulsk huvudvärk nu här på kvällskvisten, hoppas bara den inte övergår till migränhuvudvärk för jag har hellre vanlig huvudvärk flera dagar än att få sån där riktig migränhuvudvärk....fy faan, tvi, tvi, tviiiiii !!!


Hade tänkt slängt in eld och elda ett par pannor i kväll innan jag lägger mig men jag kollar på termometern och ser att den visar på 19.5 så jag tror jag skippar eldningen i kväll...= spara på den lilla ved som finns kvar, hehehe !!

Hä ä varmt unner täckä ´...


I morgon har jag lite planer på stök inomhus...hur jag ska få undan allt det jag vill få undan har jag dock ingen susning om men på något jäkla vis ska det väl gå...det få bli lite temporärt för bara jag fått kört i väg en massa skräp etc ur boden så ska det ju vara förvaringsmöjligheter där ute . Får se hur jag påbörjar första steget nu då i morgon...OM jag nu gör det.


Nu lite teve innan jag ska ringa och säga godnatt åt gulden...sedan är det nog natti natt för min del också tror jag.

Huvudet dunkar på som värsta ångloket....



Av AME - 17 april 2012 20:37

Har kommit hem för en stund sedan efter att ha varit hos "lillsyrran" och gotrollet och ätit middag.

Tortellini och en jäkligt god sås...enkelt och gott men tyvärr inget man äter så ofta men det ska det bli ändring på.

Såsen hon hade gjort var så god och det berodde mkt på en krydda som hon hade haft i så nästa gång jag åker ner till stan måste jag in på willys och införskaffa den kryddan för MUMS vad god den var !!! Användbar till mycket skulle jag tro...


Blev så glad och överraskad förut då mitt yngsta guldkorn ringde och pratade...det händer inte så ofta att hon gör det då hon är hos pappa men i kväll gjorde hon det och mammahjärtat smälte ju så klart. Pratat med äldsta guldkornet också och ska ringa och säga god natt till henne strax efter klockan 21.


I morgon ska jag ut med "lillsyrrans" hund igen eftersom hennes man inte kom hem nu i natt utan kommer i morgonkväll/natt först och hon själv jobbar i morgon också. Blir 3 härliga promenader med honom i morgon också...hoppas bara att det kan hålla upp med snöfall då för i dag har det snöat hela dagen och gör så fortfarande...TYPISKT!!!

   

Jag & Leo 


Skulle vilja ha en hund igen...skaffade mig ju en helt underbar labrador (ROCKY) 2008. En lekfull och väldigt livlig kille på 1 år som jag började gå på kurs med och som jag hade stora planer för...men då jag blev sjuk så sålde barnens pappa honom då jag låg på sjukhus...gissa om jag blev ledsen. Så jag skulle verkligen vilja skaffa en hund igen någon gång...nu finns det ju ett problem, nämnligen att hjärtat brukar reagera på hund och vägrar äta någon allergimedicin. Så någon hund blir det inte i nuläget...men den dag jag skaffar någon (OM jag skaffar någon) så kommer jag gå kurser med den hunden också för det var så kul både för mig som ägare och för hunden...


 

Älskade & Saknade Rocky 

Av AME - 17 april 2012 15:12

I natt var en halvskaplig natt vad det gäller sömnen, vaknade "bara" 3 gånger...

Klev upp 8 och slängde igång en tvätt samt dammsög uppe i mitt sovrum, skulle verkligen behöva få till däruppe vad gäller det mesta...men det blir väl så snart jag fått omorganisera lite...ska ju flytta mitt sovrum bla.


Klockan 10 gick jag och hämtade "lillsyrrans" hund Leo och tog ut han på en 40 minuters promenad. Hennes man är på utbildning i dag och själv jobbar hon så självklart ställer man upp   han är ju så söt också den hunden !


När vi kom tillbaka från promenaden så fick han sitta ute i linan ett tag och jag gick hem och åt frukost och hängde tvätt...kvart i 12 gick jag ner och hämtade honom igen och då blev det en lite kortare promenad på 30 minuter.

Leo är ju en hanhund och hanhundar har ju den tendensen att de ska stanna och skvätta i tid och otid, så även Leo och jag blev så full i skratt för efter varje skvättning så var han tvungen att krafsa och sprätta...hahahaha, sötis!


Efter den promenaden fick han också sitta ute och jag gick hem och la mig på soffan en stund och läste...och kors i taket, jag lyckades läsa ut en hel bok! I vanliga fall brukar jag somna någonstans mitt i boken men denna sträckläste jag...


Klockan 2 gick jag ner och hämtade Leo igen och tog dagens tredje promenad, denna gång var vi ute i nästan 50 minuter. Leo hade säkert kunnat traskat och gått hur långt som helst han, ett riktigt litet energiknippe. Denna gång då vi kom tillbaka så fick han gå in eftersom hans familj strax kommer hem i alla fall...ska gå ner dit igen lite senare för "lillsyrran" bjuder på middag i dag   


Skulle kanske behöva elda lite för att få upp lite värme här i huset men än är det inte så farligt, så länge det är över 18 grader är det okej för min del och termometern visar  på 18.9 just nu så jag kan nog kanske lugna mig tills sedan i kväll eller kanske till och med vänta tills i morgon...går ju som sagt bra att hålla nere temperaturen nu då inte barnen är här. Ska villigt erkänna att jag längtar tills det blir varmare ute och man kanske inte behöver elda alls....



Av AME - 16 april 2012 20:38

Jaa, trött, tröttare, tröttast börjar jag bli på ögonen...känns som om jag skulle ha en hel öken i ögonen, grusigt!!!


Tänkte väl försöka hålla mig vaken ett litet tag till i alla fall, får väl bläddra bland kanalerna och se i fall det finns något man kan slöglo på ett tag...om jag åtminstonde kan hålla mig vaken till 22 så är det bra.

Sedan ska jag ju strax ta och ringa mitt äldsta guldkorn och säga god natt i vanlig ordning...det har blivit en rutin de kvällar då de är hos sin pappa. Rutinen då de är hos mig är att alltid pussa dem på sina pannor och tala om att jag älskar dom varje kväll...det är för övrigt något jag gjort ända sedan den dag de föddes, mina älsklingar  


Blev inget däckbyte i dag heller, får se om jag slänger om däcken i morgon eller när det blir...ska ju komma snö närmsta dagarna så jag har inten akut brådska direkt. Är det snö och is så får man ju köra med vinterdäcken på till den 1 maj. Datumet 15 april gällde ju bara där det är snö och isfritt... 


Jag blev så jävla less nu i kväll...less över det mesta, att livet blivit så här och jag har grämt mig oerhört över detta med uppsägningen. Sitter och läser runtom på nätet och blir mer och mer övertygad om att de gjort helt jävla fel mot mig. Önskar jag hade modet att ta detta till arbetsdomstolen men den lilla människan mot en stor kommun.....det är liksom ingen idé...men acceptera denna behandling, det gör jag inte...de HAR gjort FEL !!!


Är så spyless på att gå hemma nu så det är inte sant. Söker jobb efter jobb efter jobb i hopp om att få något men hittills efter alla de jag sökt har det bara kommit "tack för ditt intresse men...." BLÄÄÄÄÄHHHHRRRK !!!

Inväntar en ny tid nere hos min läkare på affektiva nu innan månadsskiftet, får höra vad han har att säga denna gång...kanske jag får göra något nytt test och kanske någon nyskattning, tyckte det pratades om det sist.


Funderar ju över detta med utbildning men det är ju inte så lätt att söka någon sådana då den utbildning jag vill gå inte är csn stöds berättigat utan man får söka lån att bekosta den men har man då skulder som jag lyckats få på mig under tiden som sjuk...ja då får man inget sånt lån...man befinner sig i en jävla cirkel och jag kommer inte ur den !!

Utbildningen jag vill gå är medicinsk fotvårdsspecialist och tanken med den utbildningen vore att starta eget...vet att behovet utav fotvårdare är STORT och här i kommunen räcker de få som finns inte till...alla diabetiker tex får inte den fotvård de är berättigad till och fötter är ju extremt viktigt att de sköts om man är diabetiker bla....men jag ska ta denna diskussion med arbetsförmedlingen den dag jag hamnar hos dem...eller så tar jag det med min f-kassa den dag det blir dags för att komma ut så sakteliga i arbetslivet igen via praktik eller vad det nu kallas...


Nej gott folk, 10 över 9 och nu orkar jag inte hålla mig uppe längre...går och lägger mig och tar med mig något att läsa...


 

Av AME - 16 april 2012 14:26

Blir ingen bränning utav gräsmattan i dag utan jag lugnar ner mig med det till helgen som kommer, för då vet jag att jag har hjälp också kan jag förbereda lite med fika och annat...


Sovit rätt pruttigt i natt också så jag låg kvar i sängen rätt länge och sov till och från fram tills klockan var över 12...hade nog faktiskt kunnat stannat kvar där under täcket hela dagen faktiskt för det var varmt och skönt därunder...i huset är det rätt småkyligt annars just nu då jag försöker hålla in med eldning så långt det är möjligt eftersom jag inte har just någonting kvar och ej heller har råd att köpa någon mer ved heller. Går ju bra då inte barnen är här för för min egen del spelar det inten roll om jag måste klä på mig eller sitta under en filt för att hålla mig varm...men då barnen är här så vill jag ju hålla värme inne. Denna vecka är jag ju själv så då kan jag verkligen snåla in...


I dag så känner jag för att ha en dag där jag bara är och jag är det ensamt och självt...ogillar egentligen att vara ensam men just i dag så vill jag vara det...ensam. Kurar just nu ner mig i soffan under min varma fleecefilt och katterna ligger intill. Ena katten ligger på mina ben, den andra katten ligger vid min vänstra sida intill höften och den tredje ligger nere vid mina fötter....varmt och gott och samtliga spinner högt och ljudligt.

Lugnande och rogivande....


Mobilen är satt på ljudlöst och de flesta samtal låter jag gå vidare till mobilsvar i dag också kan jag lyssna av dem i kväll eller i morgon bitti. För VEM har sagt att man måste vara anträffbar dygnet runt och jämt? Och VEM har sagt att man måste göra någonting varje dag? Finns väl inget fel i att bara tänka på sig själv i bland och bara vara.....?

En sådan dag har jag i dag...en bara vara, ensam dag !



Av AME - 15 april 2012 19:58

4 timmar kvar utav denna dag och denna vecka läggs till dåtiden och framtiden är de dagar vi möter.

Jösses så djup jag blev nu då så här på kvällskvisten...


Mmm, djup har jag varit...har suttit och skrivit lite nu här i kväll och som alltid blir jag rätt så djup och väldigt personlig i det jag skriver. Har suttit och nynnat lite lätt på hur melodierna till saker som jag skrivit skulle kunna vara...kan ju inte spela något instrument själv men OM man skulle ta hjälp utav någon så kanske det underlättar om man har ett litet hum om hur själva melodin skulle kunna tänkas gå.

Har ju som sagt en dröm att tonsätta mina texter och dikter med tiden...så jag fortsätter drömma på den biten.


Även fastän jag sov så pass länge i dag så är jag faktiskt riktigt trött nu och klockan är bara strax efter 20.00 ?!

Kan kanske bli natti natt rätt tidigt här känns det som...är man trött så ska man väl inte tvinga sig uppe utan gå och lägga sig om man kan det, och det kan ju jag...


I morgon har jag tänkt försöka bränna av allt gammelgräs på gräsmattan om vädret tillåter. Är lite för feg för att våga mig på en sådan sak helt själv så jag hoppas i så fall att jag kan få hjälp utav någon mer. Gräsmattan här  har ju inte klippts på 2 somrar i och med att jag inte bott här så det är mycket gammalt lång gräs som ligger. Men får jag ingen hjälp, jaaa kanske man vågar sig på att göra det själv men då blir det dubbla vattenslangar och småbränningar punktvis i så fall. Kommer ALDRIG få ordning på denna gräsmatta om jag inte bränner bort det gamla....har även en massa buskar och sånt som skall bort också, vill ju få till utomhus också så som jag vill ha det...precis som jag med tiden vill få till inne så som jag vill ha det.


Men nu får det nog strax bli natti natt för min del. Ska bara ringa mitt äldsta guldkorn nu strax och säga god natt...saknar dem utav hela mammahjärtat nu då de är hos sin pappa.


Mamma älskar er Hannah & Astrid   



Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards