Alla inlägg under november 2012

Av AME - 20 november 2012 22:50

Det ska ju inte undgå att säga att det i morse stack till i mammahjärtat då yngsta tösen gick till bussen för det gör det ju varje gång det är dags för veckobyte och det brukar ju bli en "påtaglig" dag känslomässigt MEN i dag blev det en bra sådan...


Sov förvisso jättedåligt även i natt som var, blev väl ungefär 1-1½ timme totalt även denna natt och huvudvärken höll i sig även till morgon då klockan ringde och det var dags att väcka guldkorn men dagen blev som sagt bra ändå...på flera sätt!


Gick ner till "lillsyrran" vid 11 tiden och satt där och pratade om allt mellan himmel och jord samt drack kaffe, bästa kusin kom förbi också och vi fortsatte med både kaffe och surrande...rätt som det är säger "lillsyrran" att jag nog skulle bli ganska så förvånad eftersom det svängde in en vit lite större bil....
"öhhhh" tänkte ju jag då...."va?!"....fattade ingenting förränns personen i fråga kliver in genom dörren.

"min nyfunne vän" :)


Till saken hör att jag i dag satt en lapp på dörren innan jag gick hemifrån där jag skrev vart jag var...händer inte allt för ofta att jag gör det men det händer i bland och speciellt då jag vet att det kan finnas möjlighet till att mamma kommer förbi. Om bilen står hemma och ingen öppnar brukar hon kunna bli aningens orolig efter allt som var då jag var sjuk så de gånger jag har bilen hemma men är borta själv så sitter det oftast en lapp på dörren och de flesta av gångerna är jag ju hos "lillsyrran" eller ute och går...men det är ju inte alltid jag gör det men just i dag är jag GLAD att jag satte den lappen på dörren för annars kanske jag "missat" honom....hmmm, i bland kanske det finns en mening med saker man gör?!


Nåväl, han skulle bara kika in en sväng för ett ärende men tog en kopp kaffe hos "lillsyrran" och blev sedan med hem till mig för att hämta det han kom för...den lilla svängen blev dock några timmar där vi lyssnade på musik, pratade, drack kaffe, åt mat och skrattade...kvart i 10 styrde han kosan härifrån först! Timmarna går visst snabbt i bland...


Så denna tisdag blev väldigt bra, huset har definitivt inte kännts vare sig tyst eller tomt...tvärtom så levde det upp än mer. Han lät mig lyssna på så underbar musik utav artister som jag aldrig nog ens skulle ha fått hört om inte han letat fram dessa och han plockade fram en enmansföreställning som hette ""bäst före" med Krister Claesson (från stefan & krister) och herregud säger jag bara.....det var rätt länge sedan jag skrattade så!!!

Och jag behövde det.......fy faan vad skönt att skratta!!!


Fanns ett citat ur denna föreställning som fick mig att fundera och det löd;


"Det är inte säkert att det skulle blivit bättre om du valt ett annat sätt
du har en inbyggd men omedveten känslokompass som gör att du väljer rätt.
I alla små och medelstora frågor skall man låta förnuftet råda
men i de stora frågorna ska man låta känslorna styra.
Så är det, relativt sett."


Joo det ligger något i det citatet, men om denna känslokompass snurrar runt runt då och förnuftet säger en sak medan känslorna säger en annan, där känslorna övergår förnuftet eller förnuftet övergår känslorna?!
Hmmm...detta blir min nattliga fundering :)
 
TACK min vän för att du visar mig utav din värld av musik och roligheter...musiken ger så mycket och att skratta gör en så gott. DU gör mig gott...på många sätt!
 
Huruvida det blir med sömnen nu i natt bekommer mig inte så mycket nu faktiskt, känner mig bara glad och faktiskt väldigt tacksam...ska nog fundera lite över det här citatet ovanför tror jag...
Av AME - 19 november 2012 23:10

Under natten som var blev det inte mkt till sömn kan jag säga...blev det 1 - 1.5 timme sammanlagt så var det bra :-(


Så migränhuvudvärk har känts av mest hela dagen och gör så fortfarande...tagit medikamenter men det vill liksom inte släppa i alla fall så det är väl bara att vänta på att skiten ska ge med sig.


Med anledning av detta då blev det ju inte just någonting gjort i dag utan då barnen åkt till skolan så tog jag medicin och gick och la mig igen en stund. Somnade lyckades jag dock inte med men jag låg i alla fall och blundade...


Dagens middag för mig och guldkornen blev en köttgryta med morötter och kantareller och till den ris och grönsallad...


Äldsta guldkornet åkte till sin pappa nu i kväll redan eftersom hon tycker det är enklare att ta sig till hemkunskapen därifrån med bussen...hon kan ju kliva på bussen här och åka men det är väl bara för att hennes kompisar åker med en annan buss som hon också vill göra det...


Yngsta guldkornet åker till pappa efter skolan i morgon...kan inte fatta att veckan går så fort då de är hos mig men så fruktansvärt sakta då de är borta från mig.


Nu har huset varit levande och mammahjärtat helt i några dagar men så i morgon Blir det tyst, tomt och "dött"...å mammahjärtat kommer sakna <3


Undrar när sånt ska ge med sig...det onda i att byta vecka :-(


Nu då jag la mig ner u sängen för att försöka börja komma till ro så bara dök en massa tankar och funderingar upp vara POFF!!!
Försöker hitta ett sätt att ligga på u sängen dör den känns minst tommen jag lyckas inte, vrider och bönder mig och tårar har börjat falla...vill ju bara få känna ro, frid och lycka igen.


JAG VILL INTE HA DET SÅ HÄR!!!!


Jag ska väl erkänna att jag fallit...och att jag är på väg att falla för djupt.
Tycker så mycket om...han attraherar, charmerar, han tänder mig, han får mig fantisera så jag rodnar, han får mig skratta...och han får mig känna ro och frid då jag är honom nära.


Men jag får inte....:'(
Eller får får jag väl, men.....jaa, det är som det är liksom...

Av AME - 18 november 2012 00:08

klockan har precis slagit över till söndag och jag har precis krupit ner i sängen och likaså har barnen...det blev en SEN kväll för oss då vi kollat på film och haft det allmänt mysigt. Det blir så i bland...men så är det ju helg också!


Under natten som var måste jag säga att jag ÅNGRAR grymt att jag åt så mycket rödlök till tacosen för jag fick världens jävla känningar åt gallgångarna (och magkatarren) och det gjorde riktigt jävla ont ett bra tag. Akutopererade ju bort själva gallblåsan för flera år sedan och har inte haft några problem just efter det men i natt....AJAJAJ!!!

Men jag har mig ju själv som sagt att skylla då jag vräkte på med rätt mycket rödlök till tacosen, en rödlök som dessutom var ovanligt stark!


Somnade väl där vid halv 3 tiden i alla fall och sov faktiskt till klockan var strax före 8....barnen vaknade senare än så.


I dag har det varit en jäkligt slö dag i huset där inte många knop har gjorts kan sägas, tittats på teve, målat, spelats lite spel på datorn...magen har väl känts av till och från i form av magkatarrs sug, ändock åts det rester från tacosen till middag i dag MEN jag var sparsam med rödlöken!


Kvällen har bestått utav teveoch filmtittande + lite lördagsgotta i form utav chips & dip.

Hade tänkt kört grönsaksdip men då man äter tacos blir det ju mycket grönt ändå så grönsaksdippa blir det någon annan kväll...


Barnen lekte med katterna nu i kväll och jag skrattade gott och kunde konstatera att det är bra knasiga katter vi har...våra hårbollar :) Äldsta tösen skulle försöka filma en sak de gjorde men det blev inget och det var synd för det hade kunnat varit ett litet klipp passande för kulighets tävlingar kan jag säga. KNASKATTER som sagt!!!


Nu lite snabbsurf runt bland bloggar och annat, sen intag av nattapillret + magmedikamenter och sen förhoppningsvis in i drömmarnas värld....den värld där kan man ta sig dit man vill och jag vet vart jag vill resa.


God natt... <3



Av AME - 16 november 2012 19:09

I morse var det bara äldsta tösen som skulle upp och i väg till skolan men hon hann bara kliva på bussen och åka så vaknade lillsyrran och dagen var i gång...dock startade vi lugnt med frukost och en stund framför teven. Blev så där tvärtrött efter frukosten så då halvslumrades det en stund = mysigt!

Sen spelade vi lite supermarioparty på wii och mamman förlorade i vanlig ordning...tevespel är inte min grej men det är kul! 


Fick för oss att slänga i hop 2 stycken sockerkakor mitt på dagen och i samma veva så kom "lillsyrrans" man och dotter på besök och stannade hos oss fram tills nu i kväll. Han och jag drack kaffe, fikade och surrade en massa tok och barnen lekte, ritande och stökade på. 2 utav deras gemensamma kompisar kom också och lekte en stund så ett tag var det 4 stycken lekande barn på ovanvåningen + äldsta tösen som surfade runt lite på mobilen.


När det närmade sig middagen så tyckte jag att "lillsyrrans" man och tös kunde stanna kvar och äta eftersom det är rätt onödigt att jag skulle laga tacos till mig och barnen och han hem och laga mat åt sig och dottern..."lillsyrran" jobbade...så sagt och gjort. Barnen skar upp gurka, paprika och annat och vi fixade till allt det som skulle vara för en tacomiddag och sen åt vi alla 5 tills magen stod i 40 hörn....yngsta tösen överraskade mig rejält genom att äta MASSOR så jag tror jag ska se till att ha besök på middag varje dag här framöver så att hon äter lite mer än vad hon brukar göra i bland.


Sedan då de gått hem och jag diskat undan så tog vi och duschade och nu så råder det fredagsmys i soffan framför teven resten av kvällen...i skrivande stund sitter jag och har mina tankar på ett helt annat håll...tro vart de kan vara va?! ;) Jo de befinner sig hos en person som får mig att le och känna värme....min vän...kan liksom inte hjälpa det...han attraherar, berör och får mig att känna...OJOJ!


Men nu mys med barnen, trevlig helg alla!!

Av AME - 15 november 2012 22:26

Torsdagkväll och jag kan konstatera att det i dag har varit en BRA dag.


Efter det att barnen åkt till skolan så hoppade jag in i duschen och begav mig sedan i väg till en god vän för lite surr, kaffe och umgänge en stund...hem och förberedde för dagens middag och sedan i väg på skolan på utvecklingssamtal för yngsta tösen, ett samtal som gladde och värmde mammahjärtat och efter det så var det dags för utvecklingssamtal för äldsta tösen, även det ett samtal som gladde och värmde mammahjärtat :-)


Som förälder är man ju helt klart stolta över sina barn men när man får höra att de är goda, duktiga, skötsamma, hjälpsamma, omtänksamma, visar på vilja och allt annat som är positivt så blir man lite extra stolt på något vis....skolgången var ju lite si och så för min del med allt vad som hände och skedde så nu då jag hör hur bra det är på skolan och med skolan för mina barn så blir jag så glad och jag säger det att jag alltid kommer att stötta och finnas till för mina dyrbara guldkorn...och jag hoppas att de ska se mig som en förälder de kan prata med ALLT om och som ska känna att jag finns här för dom och att jag älskar dom av hela mammahjärtat.


Att känna att man är älskad av sina föräldrar är nog väldigt väldigt viktigt...själv var det väl lite si och så med det för egen del då jag växte upp. Finns ju inte många tillfällen som jag minns att mina föräldrar har sagt att de älskar mig precis så jag hoppas att jag kan få mina barn att känna att jag älskar dom, att de ÄR älskade!


Nåväl, efter samtalen så begav vi oss hem och påbörjade middagen som i dag blev kålpudding, sås, potatis och lingonsylt...och helt plötsligt så knackar det på dörren och in kliver "min nyfunne vän" och han förgyllde tillvaron en stund till fram på kvällssidan...och i dag/i kväll vågade sig yngsta tösen in och prata och hälsa och vara. Sist han var hit så vågade hon inte ens titta på honom eftersom hon tyckte han var så söt...haha...men nu så vågade hon både titta och vistas i köket med oss :-)...vill ju att barnen ska vara och bli bekanta med mina vänner.


Efter det att han åkt hem så satte vi oss ner framför teven en stund innan det var dags för dem att krypa till sängs. I morgon är det fredag och då är yngsta tösen ledig så det är bara äldsta tösen som skall upp i morgon och i väg på skolan men jag törs nästan säga att yngsta kommer att vakna hon också bara storsyrran klivit upp...så då får vi ha en liten "mysmorgon" där vi vaknar sakta och lugnt och sedan eftersom det är fredag blir det fredagsmys i vår lilla familj i morgonkväll. Tacos tror jag det får bli till middag...


Nu lite datatid innan det är dags att sluta mina blå...har varit en bra dag i dag och fler sådana hoppas jag på!

Av AME - 14 november 2012 23:15

Så var det onsdagkväll och guldkornen ligger i sina sängar...mammahjärtat är helt och huset lever :)

Tänk att det kan kännas sådan skillnad i hemmet då de är hos mig och då de inte är hos mig...mina älskade töser!


På onsdagar då de kommer till mig så kommer yngsta tösen hem klockan 13 och äldsta kommer vid kvart i 3...tiden mellan det att yngsta kom hem till dess äldsta kom hem gjordes inte mycket kan jag förtälja. Vi mest bara myste och satt intill varandra och tittade på barnkanalen där de visade en tecknad film med jultema...och ett litet stygn kändes ju då i mammahjärtat eftersom barnen kommer att vara hos sin pappa denna jul och jag kommer att vara ensam på julafton. Förrförra året, min första jul utan barnen efter "skilsmässan" från deras pappa, så hade jag ju ett förhållande och var medbjuden på julfirandet hos hans föräldrar men nu då jag är ensam så kommer jag vara just....ensam.

Jul kommer i stället att firas på nyårsafton...det är ju så det får bli då en familj blev till två :(


Funderade ett tag på att dra i väg på något men jag har beslutat att vara hemma...juldagen har ju senaste åren inneburit upp tidigt och sjunga med kören på julotta och så blir det även i år. Det är lite speciellt och det som är enormt mysigt med julottan där vi sjunger är att det kommer folk dit som åker häst och släde och man åker förbi ett eller 2 ekipage då man är på väg dit...sedan inväntar man hästarna, klappar dem, fryser lite och går sedan in ooch sjunger.


Jag älskar de traditionella julsångerna och min absoluta favorit är "oh helga natt" och det kommer alltid en liten tår i ögonvrån när vi sjunger denna...fråga mig inte varför, det bara blir så...mäktigt blir det!


Nåväl, äldsta tösen kom hem strax före 3 och då åkte jag i väg på affären en sväng eftersom det behövde inhandlas frukt och annat. I dag fanns 3 alternativ till middag...

1. Fiskgratäng, potatis.

2. Blodpudding med bacon.

3. Pölsa, potatis.

Och barnen valde pölsa och potatis...något som jag tycker är jättegott! Och jag är så tacksam att mina barn gillar sådan typ utav mat också...husmanskost öht gillar dom...i morgon blir det troligtvis kålpudding...MUMS !!!


I kväll fick jag ett litet uppdrag utav en vän som ringde mig: att skriva en liten dikt/minnesord till ett begravningstelegram. Fick till 2 stycken varianter...men det är svårt att få till något bra, rätt och fint då det gäller en människa som man inte vet något om eller inte känner...men jag fick till 2 stycken som blev rätt bra och jag hoppas att någon utav dem blev bra. Jag fick den uppfattningen iaf då hon skrev och tackade för hjälpen.


Har suttit med äldsta tösen nu i kväll och kollat igenom hennes "omdömen" i skolämnena...det är nämnligen dags för utvecklingssamtal för henne i morgon och då vill lärarna att man tillsammans ska ha kollat igenom dessa omdömen först och sedan funderat lite kring en eventuell utvecklingsplan.

Är även utvecklingssamtal för yngsta tösen också men i förskoleklass handlar det mest om att prata lite allmänt om barnets dagar i skolan.


Jag är STOLT över äldsta tösens skolgång och jag vet att jag kommer vara lika STOLT över yngsta tösen...jag har fina, duktiga och omtänksamma barn <3 och jag HOPPAS det håller i sig under hela deras studietid och genom hela livet. Själv blev det lite si och så under högstadietiden så jag kommer göra allt för att mina barn inte ska "slarva" så som jag gjorde utan ta sig igenom på ett bra sätt.


Blev en lite sen kväll för äldsta tösen nu i kväll då hon ville sitta uppe och titta på "ink master" med mig men nu så ligger de i sina sängar som sagt...hoppas nu bara hon inte är lika svårtväckt som jag var då jag var i hennes ålder :)

Av AME - 14 november 2012 10:28

I går då jag skrev mitt senaste inlägg, strax före 21, så kändes allt rätt okej...


Så kom jag för mig att jag skulle sätta mig ner och skriva lite men det blev inte så mycket skrivet, i stället började jag läsa igenom dikter och annat som jag skrivit och DÄR sjönk jag!

Då jag läste de dikter och sånt som skrevs då jag var sjuk så var det som att känslomässigt återuppleva allting igen vilket ju givetvis resulterade i världens jäkla panikångestattack...och en jobbig sådan!

Men jag tog mig genom den och fortsatte läsa sånt som jag skrivit om barndomen och uppväxten...jamen då brast det åter igen när minnesbilder dök upp till de texter jag gjort.

SEN läste jag igenom allt jag skrivit om och till min "nyfunne vän" och där...jaaa, där gick jag väl smått sönder kan man väl säga.


Jag har ju försökt hålla tillbaka det jag känner och inte liksom "tillåtit" mig riktigt känna mer än att jag gett utlopp om detta i just ord...så i går då jag läste vad och hur jag skrivit så uppdagades det på ett helt annat sätt hur jäkla mycket jag tycker om honom...det slog mig hur innerligt och djupt!


Jag överväldigades där en stund och sedan skulle jag ju rannsaka mig själv också i allt detta...men jag kom fram till att det är så här det är, det är så här jag känner...sen kom jag ju till insikt att detta är ju enbart från min sida. Han har ju sitt hjärta hos en annan fortfarande och jag vet ju innerst inne att det ALDRIG kommer att bli något mer än just vänskap mellan han och mig...något jag ju egentligen vetat hela tiden men i går gjorde det ont att tänka så.


Som hela tiden vi känt varandra så har jag varit ärlig mot honom i detta också så han vet hurdan min kväll och natt varit tankemässigt och känslomässigt. Nu är det ju bara att hoppas att detta inte förstör något utav den vänskap vi har...som jag håller så dyrbar och som betyder så mycket. Det skulle liksom vara rätt typiskt mig om det blev så och i detta fall skulle jag inte förlåta mig själv om jag förstörde detta....men jag fick som svar att det inte förstör något som är mellan oss så jag får väl hoppas att det fortsätter som det gjort....vår fina vänskap.

Av AME - 13 november 2012 20:46

Kom ju på att äldsta tösen skulle ha sina shorts till skolan i dag och en stund innan jag hade tänkt åkt med dom till henne så ringde "lillsyrrans" man och frågade vad jag gjorde...han skulle gå fram på skolan med ryggsäcken till deras tjej så då tyckte han vi kunde göra sällskap och även ta en promenad efteråt.


Tanken var först att vi skulle gå en liten runda runt byn här men i stället tog vi och knatade hem till min kusin och drack kaffe och surrade där en stund....och jag skall villigt erkänna att det var jävligt skönt att vara ute och gå.

Termometern visade på ett par grader - och det var lite så här "gråkallt" men solen sken och man kände av dess lilla värme då man väl kom ut i solpartierna längs vägen.


Kanske man borde ut å röra på sig lite mer...för det finns ju egentligen inget dåligt väder, man får se till att anpassa kläder :)


Efter det att jag kom hem så hann jag i alla fall med att slänga in en tvätt, diska undan och dammsuga lite. Sen strax före 17 skulle jag skjutsa äldsta guldkornet på hennes övning med kören i grannbyn. Satt kvar där och lyssnade då de hade veckans övning och hela jag blev varm inombords av deras sång och smått tårögd.

Tro hur tårögt det kommer att bli när de väl ska framföra dessa sånger i kyrkan här framöver, vid luciakröningen och annat...jösses! Mina barn har en känslig mamma....


Efter kören skulle hon vidare till bygdegården i en annan grannby där de har typ av "ungdomsgård" varje tisdag....och vad gör man inte för sina barn? Jo man skjutsar dem dit de ska....och vill :)


Så det blev inte någonting av med att röja på barnens rum i dag utan det får bli när det blir...renbäddning blir det i alla fall i morgon innan dom kommer...


Det har varit en BRA dag i dag men jag vet ärligt inte om jag törs säga så för snart kommer det väl en av dessa sämre dagar igen.....men dagar som denna får det gärna bli fler utav.


BRA dagar!!!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards