Alla inlägg den 7 maj 2012

<3

Av AME - 7 maj 2012 22:30

 

Jag älskar dig

Du säger att du älskar mig

I dag är det vi

I morgon kan allt vara över och förbi

Det vet jag att du inte vill

Så börja vara mig närmare intill

Håll de löften som du ger

Och se den kärlek som alla andra ser

Se det lilla i vårt liv

Jag begär inte vi ska ta jättekliv

Det enda jag vill ha är mer än dina ord

Man vill även känna att man är älskad på vår jord

Sätt dig ner och läs alla kärleksord du fått utav mig

Alla dom är ju skrivna just till dig

I ett förhållande är prata A och O

Jag har inga krav på att vi tillsammans just nu ska bo

Men jag vill ändå framåt se

Och sluta behöva om kärlek och närhet be

Det har ju trots allt snart gått 2 år

Dagarna kommer aldrig igen utan bara går och går

Gårdagen kommer aldrig tillbaka

Låt oss i stället på morgondagen smaka

Tänk på de samtal som vi haft

Genom dem fick vi ju nuvunnen kraft  

Du säger ju att du verkligen älskar mig

Och hjärtat, jag kan ärligt säga att jag älskar dig

  

Av AME - 7 maj 2012 21:59

Klockan är 22 och jag sitter och håller på gäspar käken ur led känns det som.

Och finns det någon som kan svara på varför ögonen vätskas då man gäspar mycket...något som jag ofta noterat men inte tänkt på riktigt föränn nu? Kanske jag måste fördjupa mig ännu mer kring detta med människokroppen etc.....


Sorterat bland guldkornens kläder här på eftermiddagen, alla strumpbyxor och underställ är nu bortplockade och jag har rensat ur sånt som blivit för litet och en del av sånt de inte använder. Inte klokt vad barn växer...yngsta guldkornet måste ha dragit i väg ganska rejält för jag köpte ett par mjukisjeans i slutet av sommaren och då var de så att man fick vika upp dom eller stoppa in dem i strumporna...nu åkte de i väg med sånt som packades undan pga de är för små!


Plockade igenom lite papper också men på den fronten finns det mycket kvar att gå igenom...suck!

Tvättat i vanlig ordning, torkat och vikt.

Har börjat gå igenom alla säckar som står med kläder och annat och allt eftersom jag går igenom blir det ju till att tvätta också...även om en del var tvättat då det packades ner så vill jag ändå tvätta dem igen.

Bäddade rent i min säng och ska ta guldkornens sängar i morgon.


Ska till tandläkaren i morgon också och försöka åtgärda en sak som blivit, får väl se vad det kalaset kommer att gå på för att gå till tandläkaren är allt annat än gratis. Tycker faktiskt det borde ingå i sjukvården så man kan tillgodoräkna kostnaderna på högkostadskortet...för tänderna är ju också en del av ens kropp?!

Nåja, har jag tur så behöver de inte göra så mycket...


Men nu blir det strax natti natt här...tankarna har snurrat på även nu i kväll MEN på ett annat sätt.

Hur det blir med det jag tänkt och funderat kring visar sig väl med tiden kan man säga...kanske.


 



Av AME - 7 maj 2012 17:33

Under en tid då jag gick och läste in ämnen på komvux hade jag teckenspråk som tillval, hade världens bästa tecken lärare som tyvärr lämnade jordelivet allt för tidigt.

Jag använder mig en hel del av tecken i bland och uppenbarligen kan folk som inte kan teckenspråk misstolka det man tecknar...exakt det har jag råkat ut för vid några tillfällen då flertalet tecken är rätt lika men där skillnaden kan vara stor genom ens ansiktsuttryck och  kroppshållning så det är liksom inte att stirra sig blind på ens händer utan hela människan.


Jag ångrar i bland att jag inte fortsatte läsa teckenspråk och kanske utbildat mig till tolk men det är ju inte försent att ta upp den biten ännu...har precis suttit och gått igenom en massa papper och bland de papperen fanns anteckningar och prov från just komvux och då även tecken.


Mmmm, kanske är något att fundera på...det var förvisso länge sedan jag läste detta men det är väl som med att cykla...har man en gång lärt sig så sitter det i så snart man kommer upp på sadeln..nja, vi får se som sagt.


 

Av AME - 7 maj 2012 15:51

för ett tag sedan i samband med ett lite akut sjukhusbesök då jag hade jätte ont i huvudet bland annat...i dag fick jag provsvaren efter att de skickats i väg för blod&mineralanalys (ngt de inte gör i s-vall utan de skickade i väg proverna, därför tog det lite extra tid att få svar) och det var helt klart en tydlig vitamin och mineralbrist.


Störst brist var det då på b vitamin men inte på b12 som jag trott utan på b1 och b3...sedan påvisades det c vitamin, järn, koppar,  magnesium, kalcium brist så jag har en tid på vårdcentralen nu på torsdag för att diskutera om hur vi bäst ska kunna få upp mina värden. Det KAN räcka med vitamin och mineral tillskott men frågan är i vilken form.

Ett nytt blodvärde ska tas också på torsdag och om inte det stigit så kommer jag få gå och få injektioner med järn i stället för dessa tabletter jag haft sedan jag var ner på sjukhuset...


Så det ska väl bli reda så småningom hoppas jag...mina migrän och huvudvärksproblem kan ju väl ha att göra med dessa brister och har jag då gått med det länge så kan det förklara en hel del. Får ta upp den frågan på torsdag kanske...

Av AME - 7 maj 2012 14:02

med affektiva i dag angående detta med att få en ny tid hos dem, och vi pratade då även om min blogg som en del utav de runtom mig där på affektiva har tillgång till att läsa.

Pratade om det jag skriver och har skrivit och vet ni...detta är bearbetning för mig och det fanns inget att anmärka på det jag skrivit hittills men har de något att anmärka på så lär ni få veta det för jag är ju som sagt en öppen människa numera...eller ni kanske hellre vill ha telefonnummer och namn på de jag har kontakt med?

Kan fixa det då jag ska dit till veckan...


Så sluta stämpla mig som en sjuk människa, det är liksom utraderat ur mina journaler sen en lång tid tillbaka. Nu är det liksom BEARBETNING...Kanske ni borde ta reda på fakta först och det kan man göra genom att FRÅGA i stället för att anta en massa, det är liksom fritt fram att fråga och det finns en frågeknapp här på bloggen om ni missat det?


I dag har jag i alla fall varit ute på en promenad i naturen för att rensa bland tankar och känslor, att få promenera i naturen, lyssna på fåglarna som kvittrar och har fullt upp med att "boa", har man turen kan man få se en ekorre komma svischandes förbi eller någon liten mus som korsar ens väg...det är avkoppling & verkligen mindfulness. Längs vägen i dag fick jag dessutom syn på dessa...

    

Skilla...som är en av mina favorit vårblommor vid sidan utav vit & blåsippor. Skulle önska att jag hade en bättre kamera för att få bättre bilder...mobilkameran är inget vidare eftersom linsen är rispig :-( men men.

Hmmm, har ju faktiskt en digitalkamera kom jag på...men frågan är vart den är och vart den hamnade då i flytten?! Tror jag får försöka ta och leta den...och ha med mig den på mina promenader i fortsättningen.

Blir ju lite bättre foton med den i alla fall...


I dag fick jag lappen om min 5e vecka på österåsens hälsohem och gissa om det ska bli skönt att få åka dit i ett par dagar, samtidigt ska det bli roligt att träffa alla de andra igen som varit där de tidigare 2 omgångarna. Har ju en massa recept som jag ska skriva ut till alla och ge dem då vi träffs igen, skulle mailat ut dem men det är kanske roligare att få en liten "receptsamling" i bokform i stället för att få dem i sitt mail...


Guldkornen skulle kommit till mig i dag men det får bli någon dag längre fram i stället...är kanske inte så lämpligt i nuläget. Något måste få blekna lite först...

Saknar dem, älskar dem   


Av AME - 7 maj 2012 00:21

Det ljus som finns nu i mitt liv, det är mina barn.

Livets största gåva, mina guldkorn och livets garn.

De människor som gör mig ont, gör detsamma emot dessa två.

Jag är mamma och de både ser och hör, vilket somliga inte verkar
förstå.

Visst har jag gjort en del dumt, men det hörde till den sjukdom
jag sjönk in i då.

Den jag hamnade i på grund av en innerligt djup sorg som så.

I dag är jag frisk, varför fortsätter ni se mig som sjuk.

Fortfarande är var dag som en kamp, nästlar mig fram i livets
duk.

Jag förlorade allt men ändå står jag här, fast skör och svag.

Men jag lever...för barnen...dag för dag.

Döm mig inte för det som varit utan se mig som den jag är.

Jag är inte en dålig människa, livet hamnade bara på tvär...

 

 

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards