Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Så var det tisdagkväll...

Av AME - 29 maj 2012 23:12

och klockan är strax efter 23...alla andra här på Österåsen har gått in på sina rum men jag sitter hopplöst vaken i vår flygels "grupprum". 


Sov nästan inget i natt som var heller utan gav upp sovandet då vid 02.30 och klädde på mig och gick ut och gick dryga milen, stannade till en stund vid utsiktsplatserna runt området och  naturligtvis poppade det upp tankar och känslor. Försökte dock hålla mig från att få något bryt och lyckades med det...promenaden gjorde dock inte så jag kunde somna så lätt då jag kom in men det blev väl ändå ungefär 1 timmes sömn i alla fall på morgonsidan innan klockan ringde och det var dags att kliva upp.


Har haft lite aktiviteter på schemat i dag, bland annat något som kallas för funktionell grundträning...något som är perfekt för vem som helst och passar mig ypperligt eftersom jag ju verkligen måtr börja med att bygga upp både rörlighet, smidighet och styrka i min "förtvinade" kropp. Inga speciella redskap eller andra saker behövd med än en pinne eller sopskaft etc som är ca 110-12 cm lång också kan man fylla petflaskor med vatten eller sand...billig träningsform som man kan hålla till vart som helst med och där 30 minuter räcker gott och väl.


Dagens lunch här på åsen var vegetarisk pizza också givetvis deras underbara salladsbuffé.

Dagens middag var rostad paprikasoppa, nybakat olivbröd också givetvis deras underbara salladsbuffé.

Serveras alltid soppa till middag här och varmrätt till lunch...


Har suttit ett par stycken och spelat yatzy i kväll i vår flygel men som sagt, alla har pyst i väg till sina rum och jag funderar på om jag ska ta och klä på mig och gå ut och gå...det är väl rätt normalt att göra det havlt 12 på natten?! Men vad faan ska man göra då....stirra i taket och bygga upp ännu mer inombords?

Nä...ut och gå!!


Sedan hoppas jag kunna få sova något mera i natt....det blir ju 9e natten med usel sömn annars och jag fixar inte många fler sådana nätter!!!

 
 
Ingen bild

Inga-Maj

30 maj 2012 09:28

Vad är det du tänker på? Vilka känslor är det?

AME

30 maj 2012 20:21

När jag är ensamen kommer det upp mycket minnen och tankar kring allt möjligt, jobbiga saker men även glada saker. Oftast tar tyvärr det jobbiga överhand och det är då det blir så där skitjobbigt...och allt går i perioder.
Jag är nog ganska så dålig på att framhäva då jag är glad och mår bra eftersom jag inte tar till skrivandet i samma utsträckning då som jag gör då jag mår dåligt för det är väl där man vill få ur sig allt....så funkar i alla fall jag.

Det är tankar om min skolperiod, saknad efter djur och människor som funnits i mitt liv, olyckliga kärlekar, tiden då jag hamnade snett, de övergrepp jag varit utsatt för, besvikelser, sorg, uppsägningen, förluster etc etc....

Så det är MYCKET i omlopp inom mig....

 
Ingen bild

Inga-Maj

31 maj 2012 09:19

Jag har hört en psykolog en gång säga att ha en gummisnodd av nåt slag runt handleden & varje gång du halkar in på "fel" tankar så snärta till med gummisnodden så du påminner dig. Tvinga dig sedan att tänka på glada saker.

AME

31 maj 2012 21:10

Jo det tipset fick jag då jag vårdades inneliggande då jag hade min depression med allt vad den innebar...och det funkar, ett tag...men bra att du påminde mig om det :-)
Få se vilka verktyg kan jag tänkas få vid nästa samtal som jag har...för verktygslådan behöver fyllas på nu känns det som eller så har jag verktygen någonstans, gäller bara att hitta dem...

 
Ingen bild

Inga-Maj

31 maj 2012 22:12

Ja det är svårt att ändra sina tankar. Dom är ju bara där. Man uppfattar ju allting/världen olika även om man är i samma stund.
Det vissa ser som positivt tolkar andra som negativt.

Du kanske kunde testa att tänka så. När du tänker negativt FÖRSÖK då att vända på det. Tänk ut hur en positiv tanke kring det hela skulle kunna låta. :-)
kram

AME

31 maj 2012 22:25

Mmm...det handlar ju också för min del att ändra mig som person och människa också eftersom jag ALLTID varit en känslo och tankemänniska.
Har ju börjat göra + och - listor gällande lite olika saker så vi får se om det kan vara ett utav verktygen som behövs...men att bygga ett helt liv krävs många verktyg...
:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AME - 7 juni 2017 16:10

tiden rusar iväg alldeles för fort och jag hinner inte riktigt med...vad skrev jag sist nu då? Jo, växthusbygge....det står klart nu och vi har börjat fylla det. I nuläget har vi 1 paprikaplanta, en gurkplanta, dill och 11 sorters olika tomater (ja...

Av AME - 22 maj 2017 15:02

Då var det dags för ännu en vecka då...veckan som varit sprang iväg i ett rasande tempo och helgen som var likaså.I helgen var det bara yngsta dottern som kom till oss eftersom den äldsta skulle hitta på något tillsammans med några kompisar... I lö...

Av AME - 19 maj 2017 10:05


I dag är det 1 vecka sedan ditt liv tog slut och saknaden river än i mitt bröst...mitt fyrfotabarn, min prins.Tårarna som fallit senaste veckan har varit många och än är de inte slut. Tittar ut genom fönstret till altanen och väntar på att du ska s...

Av AME - 16 maj 2017 13:25

I fredagsnatt gick det hål i mitt hjärta...Min prins, min heliga birma Emil finns inte längre kvar hos oss... Strax efter klockan 23 i fredagskväll så knackade det på dörren och min sambo gick och öppnade...tog ett bra tag innan han kom in och jag ...

Av AME - 9 maj 2017 15:05

så ringde min läkare och talade om att det fanns inga avvikelser i mitt blod så då kan en sak uteslutas i alla fall....TACK GODE GUD!!!   #provsvar #lättad #tacksam ...

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards