Alla inlägg under februari 2013

Av AME - 12 februari 2013 21:32

sen senaste blogginlägget och vad har då hänt ?

Jaoo, inte så värst mycket om jag ska vara ärlig....


Har börjat få kramp och drag i musklerna bak i ryggslutet, sätesmusklerna och lårmusklerna...vette tusan vad det kan bero på men antingen beror de på medicinen (knappast troligt eftersom jag bara ätit den någon dag), eller så vätskebrist eller vitamin/mineralbrist.

Det gör alltså verkligen svinont när det kör i gång och i går hade jag det från det att jag klev upp tills en bra bit in på natten, kunde inte somna på grund av att det gjorde så ont...i dag har det varit skapligt men nu då jag la mig så känner jag att det börjar få en tendens till att börja krampa och dra och jag vill inte det!!!


Tänk er sendrag och ta det gånger 3 = AJ AJ AJ !!!


Avvaktar väl denna vecka ut och se om det ger med sig, vet att  jag är dålig och har varit dålig på att dricka så jag försöker vätska upp mig och se om det kan vara av den anledningen det blir så här. Har det inte gett med sig, eller blir värre så får jag ju kanske lov att ringa vårdcentralen...eller värre, jag törs inte ens tänka den tanken för värre än vad det är stundvis, kan det bli det?! 


Nåväl, i går kväll kom i alla fall guldkornen till mig så nu står det mammavecka i almanackan.

I dag har de haft studiedag på skolan och äldsta tösen har varit ute på en praktikdag. Hon har varit på en djurbutik här i grannbyn mellan 10-ca16 i dag...under tiden hon var där så åkte jag och yngsta tösen till Ånge och hälsade på en vän som jag inte träffat på rätt länge. Kaffade och surrade utav en stund.

Var in på erikshjälpen en sväng och köpte där några tröjor till yngsta tösen...hon har dragit i väg väldigt i storlekarna och mycket av hennes kläder har blivit för små så nu måste vi fylla på hennes garderob. I slutet av månaden blir det mer kläder till henne för nu då jag ska rensa ur det hon växt ur kommer det inte bli mycket kvar för henne....


Fettisdag har det ju varit i dag så vi har ju ätit bruna bönor, fläsk och korv i dag också gjorde vi semlor nu i kväll...så i natt lär det fisas i de båda rummen på övervåningen och här nere i mitt sovrum...men gott vare´!

Av AME - 9 februari 2013 19:47

och här sitter jag i soffan och hostar, glor på teven och är så där enormt sugen på en god mjukglass med saltlakrits strössel...för hur gott är inte det?!


MUUUUMS !!!


I dag har det varit en lite knasig dag...vaknade inte föränn klockan var halv 2 nämnligen.

Sov inte så mycket i  natt på grund utav en massa jobbiga myrkrypningar i benen, vilket ju troligen är biverkningar utav de nya tabletterna....somnade väl först där vid halv 5 tiden och sov till 7 tiden, var vaken i ungefär 1½ timme och somnade sedan om och sov till klockan var strax efter halv 2. Trodde inte mina ögon då jag kollade vad klockan var...och första tanken då jag såg vad den var blev "hur ska jag kunna sova i natt nu då".

Och jaaa....det återstår ju att se hur det kommer att gå!


Har känt mig halvhängig hela dagen i dag och låtit och gått an som en säckpipa med hål i bälgen. Piper och bluddrar och hostar segt och tungt. Önskar jag kunde få hosta upp det som sitter i bröstet på en men det vill sig liksom inte så jag får väl dras med den ytterligare ett tag till.


Skulle ha fått besök i dag men eftersom jag inte känner mig något pigg så fick jag avstyra det besöket...tyvärr.
Hade varit trevligt med lite besök och närhet framför allt men jag hade nog inte varken varit något trevligt sällskap och/eller så värst aktiv eller vad man ska säga. Hade nog bara velat kurat och myst i så fall och det är/var nog inte riktigt  vad som var tanken...så besöket sköts upp och jag får väl "suga på karamellen" tills det blir nya möjligheter till ett möte...nästa helg blir det nog inget heller för då har jag ju guldkornen hos mig så det kanske inte blir föränn om 2 veckor?!!?! :(


Vi kunde ju eventuellt ses i morgon men jag tror nog inte jag kommer vara så mycket piggare då motför i dag så det blir nog ingenting av med det...


Hade varit tänkt utgång också nu i kväll till grannbyn men det blir det heller inget av med...orkar som sagt inte.

Ska sätta mig och titta på melodifestivalen nu och sedan blir det nog tidig kväll och jag HOPPAS jag kommer kunna få sova och att jag kan få undslippa dessa jäkla myrkrypningar och kramper i natt för dom är verkligen ett helvete.


På måndag ska jag till affektiva är det tänkt så då ska jag ta upp detta med medicinen med min läkare...kommer nog dock få avvakta med denna medicin och dosering i minst 3-4 veckor eftersom det kan ta den tiden innan man märker av dess effekt och se om biverkningarna ger med sig men jag vill ändå upplysa honom om att jag känner av biverkningar redan nu på dag 3 och har så känt av sedan dag 1. Det är ju inte så vanligt att en biverkning känns av och/eller märks av vid första tabletten så jag lär vara extra känslig mot denna då antar jag?!

Av AME - 7 februari 2013 23:22

men jag har i alla fall tagit mig utanför husets väggar i dag.
Dels så har jag varit och hälsat på bästaste kusin Lise-Lotte i dag och kaffat och surrat bort en stund, köpte med mig varsin vaniljsemla också men hade kunnat lätt tryckt i mig 2 stycken!


Var sen till fränsta och tankade bilen + hämtade ut medcin på apoteket, ska ju börja med en ny medicin nu som både ska vara antideppressiv, stabiliserande och sömnreglerande....blev informerad om de ev biverkningar etc som kan uppstå när man började med denna och det var ju en hel del kan jag säga. Nu har ju jag haft väldig "tur" med tanke på hur många olika mediciner jag har haft sista åren och vad jag fått i mig....är väl egentligen bara 2 utav alla dessa som jag fått rejäla biverkningar utav och det i form utav kramper, myrkrypningar och andnöd....detta skedde tack och lov då jag låg inlagd på sjukhuset, hade jag råkat ut för den andnöden hemma vette tusan vad som hänt...den medicinen plockades iaf bort med omedelbar verkan trots att det egentligen var en medicin som skulle trappas ned.


Konstigt (eller tur kanske) att jag inte råkat ut för mer med tanke på allt jag stoppade i mig....jag har nog en skyddsängel ändå som håller sitt vakande öga på mig...för egentligen borde jag inte.....jaa....


Nåväl, då jag kom hem från fränsta så fick jag ju för mig den urbota dumma idéen att skotta utav resten av gården där inte han som skottar snö skottat...han åker i princip bara in och drar upp ett spår in från vägen och inget mer men resten utav gården får jag skotta för hand....å hej vad jag skottade...och hostade....och skottade....och hostade....hostade så pass att jag började hosta blod och då ansåg jag det var läge att sluta skotta.

OTROLIGT dum ide att ens ställa sig och skotta snö då man har sån hosta som jag har....men, är huvudet dumt så får kroppen lida!


Apropå kroppen ja.....den har varit OND i dag!

Dels så har jag ju en bula + ett litet jack i pannan där jag slog i i går och sedan är hala jag öm efter gårdagens hjulande nerför trappan då jag klev på kattfaans svans....inga blåmärken eller så (ÄN) men ack så öm och stel...får se hur det går att sova nu i natt?!?! 



Av AME - 6 februari 2013 19:24

Dagen började tidigt då jag slog upp ögonen redan klockan 10 över 4 till morgon...men jag klev inte upp då utan låg kvar och läste, löste korsord, kollade datorn, skrev och lyssnade på musik tills klockan var strax efter 8.


Ingen feber i dag tack och lov men nyser, hostar och småsnorar...har hostat så magen är alldeles ond och öm och jag kände utav mitt navelbråck också tidigare men det lyckades jag "hålla inne" med hjälp utav att trycka emot det.

Tror faktiskt jag måste ta tag i detta med att träna mina muskler nu innan de fasen förtvinar helt och hållet...


Hade ju tänkt åkt i väg och uträttat lite ärenden i dag på bland annat apoteket + att jag skulle ha tankat bilen men det har snöat och haft sig under större delen av dagen och väglaget har inte sett något vidare ut så jag har hållt mig inomhus och hemme hela dagen i stället. Tvättat undan lite och legat och läst...


Har haft lite utav en otursdag också i dag....på förmiddagen då jag stod och plockade ur tvätten ur torktumlaren så slog jag in pannan i en hylla då jag skulle resa mig upp..resultatet, ett litet jack, blånad och ömt och sedan nu på eftermiddagen så klev jag på den ena kattens svans uppe vid trappans början på övervåningen och det ledde till att jag hjulade ner för hela trappen och slog mig typ överallt...ryggen, arselet, benen, nacken, armarna....så otur milt sagt!


Blev en liten dum sak på morgonsidan också då jag berättade för en vän att jag tappat min tro på denne och slutat hoppats på saker och ting men efter att ha fått saker förklarade för mig så känner jag fortfarande både tro och hopp på denne person....för HUR ska man kunna veta om saker om denne inget berättar?!

Jag är mån om de människor jag har runtom mig och det hoppas jag att alla vet om.
Så nu bevarar jag min tro och mitt hopp inom mig åter igen...


I helgen ser det ut som om jag kommer att få besök någon utav dagarna i alla fall och det ser jag ju fram emot...det gör jag ju i och för dig med ALLA besök som kommer till mig eftersom alla är varmt välkomna i mitt hus. Spontana besök värmer men inplanerade är också trevliga.


På lördag kör de 90 tals afton i grannbyn på föreningen där...mycket möjligt att man kanske åker dit en sväng för att ta sig en öl eller 3 och surra med lite folk och träffa lite folk, jag menar det är ju aldrig fel att omges och umgås.


Nu blir det soffhäng resten utav kvällen till dess det börjar bli dags att krypa ner under täcket...i morgon MÅSTE jag åka på apoteket för i kväll intas sista medicinen, bara hoppas att apoteket har den hemma nu då också...annars blir inte de närmsta dagarna värst roliga skulle jag tro.

Kanske man kan hittas på att besöka någon och få sig en kopp kaffe och lite surr också....

Av AME - 5 februari 2013 11:01

Ja så låter det här i huset i dag och så har det låtit under natten till och från.

Har upptäckt att jag har förlorat MASSOR utav muskler iom denna viktnedgång för hostan har gett mig träningsvärk i magen och bak i ryggslutet...ajajaj!


Feber har jag även i dag, inte så mycket men feber dock...klådan i/på händerna och fötterna är irriterande även i dag.

Spolar av mig med kallvatten emellanåt och det stillar klådan tillfälligt...


Skulle ha behövt uträttat lite ärenden i dag så som ett besök på apoteket för å hämta mediciner och tanka bilen men jag tror jag lugnar mig med det tills i morgon..det är ju inte akut med varken biltankning eller mediciner och i morgon kanske jag är så pass pigg att jag kan åka in och tigga åt mig kaffe hemma hos någon   


Ska nog försöka få undan lite tvätt i dag i stället tror jag, sängkläder har legat ett tag på hög nu så jag antar att den högen behöver tas tag i också behöver det plockas i hop uppe på yngsta tösens rum för där ligger träjärnvägen utspridd över hela golvet...det syns att det lekts där och när barn leker ska det ju synas!

Av AME - 4 februari 2013 20:28

Låg ju sjuk för 2 veckor sedan och upptäckte att jag fick klåda i och på händerna och fötterna då jag fick feber och det har jag märkt av i dag också...det är en sån klåda så jag nästan blir VANSINNIG!!!

Det kan inte ha att göra med att jag äter alvedon i alla fall eftersom jag hade klådan redan innan jag tog någon sådan...otroligt irriterande i alla fall!


Har i alla fall varit på föräldrarmöte för äldsta tösen nu i kväll och det var ett bra möte med mycket bra information kring hur och vad de arbetar med...sedan blev vi informerade kring detta med klassresan och den är ju något barnen ser fram emot och han som håller i resan har fixat detta otroligt bra.

De kommer att åka söndagen efter skolasvlutningen med buss ner till Stockholm för att åka till Helsingfors och där ska de gå på sealife som är ett stort akvarium med massor utav olika fisar och vattendjur...jag, barnens pappa ochbarnen var dit 2008 och det var kul men jag tror nog det uppskattas mer nu då äldsta tösen är större. De sover 2 nätter på båten och då de anländer till Stockholm igen så har de en heldag på gröna lund och ur klasskassan kommer de att få en rätt stor fickpeng också så det kommer att bli hur bra som helst. Med på resan kommer 4 st pappor att följa med och bussen ner + kostnader för bensin har de blivit sponsrade med...TOPPEN! Lite synd kan jag dock tycka att man inte blev tillfrågad om man ville följa med men det blir bra detta :)


Sitter och tittar på "familjen annorlunda" nu och nog för att jag älskar barn och GÄRNA skulle vilja få vara med om miraklet att bära och föda 1 barn till så skulle jag nog aldrig palla med 9-10 barn. Kan tycka både det ena och det andra kring dessa storfamiljer men jag väljer att inget säga...det är ju en rikedom, men...


Känns som om det kommer bli en rätt tidig kväll nu i kväll, ska ta mig en kopp hett the nu och någon smörgås, blev sugen på rostat...inte bra för mig att äta vitt bröd förvisso men det är ju så gott, och får jag ont så får jag väl skylla mig själv! Efter den koppen blir det nog alvedon och andra medikamenter och sedan kryper jag nog ner under täcket och spelar lite wordfeud, ruzzle och annat innan jag försöker slå igen mina blå ögon...och sedan hoppas jag få sova och vakna utan huvudvärk, feber, hosta och snorande!


G-natt <3

Av AME - 4 februari 2013 14:29

Och kan konstatera att jag har feber...38.3.
Inte så mycket alltså men feber dock, anar dock att den är på väg uppåt för jag sitter och fryser fastän jag dragit på mig långkoftan och tjocksockar.


Barnen tycker det är varmt här inne så...tempen stiger väl :-(

Barnen blir ju hämtade av sin pappa runt 15-15.30 och då tänker jag inta febernedsättande * 2 och lägga mig under filten på sängen till dess jag ska i väg på kvällens föräldramöte...sen efter det blir det hem igen och koka ihop ett äckligt kollijox som jag hoppas kunna ta död på alla baciller...

Jag vill inte vara/bli sjuk nu igen då det är min egna vecka, jag var ju det förr förra veckan!!!

Jag vill umgås och träffa människor runtom mig denna vecka...inte ligga ensam igen och få spunk på dessa väggar!!!

Men...det är väl bara till att försöka göra det man kan för att mota detta, annars tvingas man väl "gilla läget" i alla fall :-(

Av AME - 4 februari 2013 11:06

I natt har jag sovit MEN har drömt så otroligt mycket konstiga och hemska och ledsamma saker så jag vaknade tidgit...04.45 slog jag upp ögonen och det tack vare en dröm som fick mig gråta.


Kunde inte somna om sedan utan låg vaken och kvar i sängen till dess klockan ringde 20 över 6...detta uppvaknande gav mig ju så klart en djävulsk migrän så då barnen åkt i väg till skolan intogs medicin och jag kröp ner under täcket en stund i hopp om att den skulle ge med sig...jo pyttsan!


Möjligen att den gått mer mot "vanlig huvudvärk" nu men det känns fasen inte bra...känner mig lite halvhängig också, skulle väl bara fattas att jag går och blir sjuk nu igen! Hostar och kliar i näsan...det bådar ju inte gott precis :(
Så man får väl se vart det bär i väg...känner mig varm också men tänker INTE kolla någon temp.


I dag kommer barnen tillbaka till mig en stund efter skolan för att packa i hop sina saker och sedan hämtas de utav sin pappa här på eftermiddagen så nu är det en vecka som Anna-Maria som gäller. Tro vad den veckan har att erbjuda...hoppas kunna få/göra den fylld utav olika positiviteter som gör att jag fylls upp med energi för det känns det som om det behövs nu.


Att omges och umgås med mina vänner är ju något som fyller på med energi så det ska jag nog se till att försöka göra...hoppas kunna hälsa på många också går jag ju och hoppas på att själv få besök kanske.

Ett par av mina vänner har i helgen fått 6 stycken små valpar så dit hoppas jag ju kunna få komma...dock brukar de vilja att mamman får vara i fred med sina valpar första tiden men jag ska nog försöka ta mig dit och hälsa på ändå oavsett om jag får snosa på valparna eller inte för det var länge sedan jag träffade mina vänner, för länge sedan!


Nu slänga in en tvätt och sen invänta barnen som kommer en stund...till dess tror jag att jag tippar omkull mig på soffan faktiskt. Huvudvärken är banne mig INTE kul :-(

Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards