Alla inlägg under januari 2013

Av AME - 27 januari 2013 13:10

Gårdagens utgång blev en lyckad sådan...trevligt folk, roligt folk, härligt folk och KUL :-)

Fick en massa goa komplimanger under kvällens lopp och jag försöker suga åt mig allt sånt numera...förr så gick det in genom ena örat och ut genom det andra, det var som att hälla vatten på en gås typ men nu så försöker jag ta till mig det som sägs och tacka när någon säger något vänligt.


Blev dock lite arg på en person som kom fram och flinade upp sig något väldigt och sa att han tyckte jag blivit fin och att jag såg bra ut etc etc...den personen som sa det är en person som typ nonchalerade mig totalt förr då jag var stor och tjock och som knappt såg åt mig.

Fräste väl tillbaka något i stil med  "jaha, så jag var ful förut då?" också gick jag därifrån...


Vaknade första gången redan halv 5 i morse och var upp en sväng...men kröp ner intill H igen och lyckades somna och sov fram till 9 tiden då jag hörde att min kusin Katarina började röra på sig på övervåningen men hon tog nog och lurade till ytterligare ett tag så först vid kvart i 10 klev jag upp och satte på kaffe och fixade med frukost.

Trevligt med frukostsällskap :-)....


Vid 11.30 så åkte H hemöver...får väl se när vi ses nästa gång nu då.


Klockan är nu 14 och så småningom lär guldkornen komma hit, har ringt till dem och sagt att de kan få komma när de vill nu så nu sitter mamma och bara väntar på att de ska komma så jag får krama om dom....det är ju 2 veckor sedan de var hos mig nu så mammahjärtat längtar och saknar nu....

Av AME - 26 januari 2013 19:01

Äldsta tösen sova kvar hos mig i  natt som var efter det att vi kom hem från staden och i morse då vi vaknat och ätit frukost etc så tog jag och la in en hårfärg på henne för att färga utväxten och fräscha upp dess nyans och sedan skjutsade jag henne till sin pappa här på "för-eftermiddagen".


Nu i natt då hon sov hos mig så sov hon nere med mig och det må jag säga kändes gott...låg och tittade på henne då hon sov, lyssnade på hennes snarkande och pratande i sömnen...och kände samma känsla som i den stund jag lyfte upp henne på min mage då för 12 år sedan, gränslös och ovillkorlig kärlek!!!


När jag hade skjutsat henne till sin pappa så åkte jag hem och tog en vals med snabeldraken, slängde i lite påfyllnad av färg i luggen och tog ett fotbad å fila lite fötter...det är ju UTGÅNG i kväll och då må man ju ha mjuka fötter, haha!!

Vi som ska ut i kväll är 2 av mina kusiner, ett kusinbarn och hennes pojkvän...sedan är det ju åter till grannbyn vi ska så man känner ju allt och alla som kommer vara där...och det ska bli SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ kul!!!


Men så klart ska det alltid bli något sturl då man planerar något sånt här...det sturlade till sig med skjuts hem i  natt ett tag och jag stod beredd att vara nykter och köra själv men så ringde en av mina fina vänner och erbjöd sig att köra så nu har jag precis öppnat mig kvällens första öl och den smakade gott i strupen!


Min vän H kommer också hit i kväll förresten, han ska spela lite tillsammans med trubaduren som spelar nu i kväll så han är där och riggar sina grejer också kommer han hit om ett tag och vill få i sig en eller ett par öl han också och sedan bär det av...det känns något konstigt det hela ändock eftersom chauffören hem i natt är finaste T, som är kompis med H.


Jamen ni hör ju....känslorna inom mig kommer ju åka berg och dalbana hela kvällen och vara väldigt tudelade men så är det. Jag känner fortfarande jättestarkt för finaste T och kommer nog så att göra fortsättningsvis också...för han har satt spår hos mig, han påverkade mig och rörde mitt innersta.

Med H finns inget sånt utan vi är båda på den nivån att vi "har kul tillsammans"...det är kul att ha kul :)


Men nu säger jag skål och gör det bästa av denna kväll....

Av AME - 25 januari 2013 09:18

I ugnen står en sockerkaka på g och kaffet är klart så jag börjar min fredagmorgon med enbart gotta...jao, jag harfaktiskt ätit en smörgår tidigare i morse då jag klev upp ;)


Inväntar snart lite trevligt besök en stund och sedan halv 1 ska jag hämta upp äldsta tösen och hennes kompis på skolan och sen åker vi till Birsta för en "heldag" där....äldsta tösen fyllde ju 12 år i går så detta blir lite utav min present, att hon själv ska få gå och strosa runt där med sin kompis och kunna få handla det hon själv vill. Min present blir alltså en peng att shoppa för.

Har fått låna bilen utav bästa Carina i dag eftersom min dels har körförbud (ombesiktning på måndag) och sedan är ju däcken usla...så till stan kör jag INTE med den, iaf inte då jag har barn i bilen!


I morgon är det utgång igen tillsammans med en massa härliga, goa och roliga människor. Även denna gång är det till grannbyn och samma trubadur som sist men det körs även karaoke och disco då trubaduren (Marie) har paus...så vi ska väl sammanstråla här hemma hos mig före ett par stycken och sen beger  vi oss dit. Kaaaaaaaaaaanske jag får med mig han som jag hade med mig ut sist också, det vore trevligt och framförallt KUL! Vi får se, han lät lite lur på det.....


Sen kommer denna helg få det bästa avslut som kan får för på söndagkväll kommer de älskade guldkornen till mig...blev ju extratid hos pappan nu då jag dels haft feber en hel  vecka + lite annat...men på söndagkväll blir det mys på hög nivå när de kommer   


Men nu....kaffe och invänta trevligt besök :)

Av AME - 24 januari 2013 00:00

I dag för 12 år sedan upplevde jag den totala lyckan för första gången...


Det var den 24e januari 2001 klockan 22.27 på falu lasarett som jag blev mamma till en liten tös på 52 cm som vägde 4320 gram.

Det vackraste barn jag någonsin innan hade skådat...ovillkorlig kärlek och total lycka!


Vårt barn var beräknat till just den 24e januari men vi hade inte trott att vi skulle bli föräldrar just den dagen eftersom det lilla livet inte gav någon föraning om att en ev födsel var på gång utan det hela började med att jag vaknade 12 minuter över 4 på morgonen utav ett KLICK då vattnet gick och DÅ förstod vi att vi snart skulle bli en FAMILJ....vilket vi blev många timmar senare.


Du är älskad gumman och har så varit från den stund jag fick veta att du fanns i min mage och jag kommer alltid älska dig...du gjorde mig till mamma!


GRATTIS HANNAH PÅ DIN 12 -ÅRS DAG....ÄLSKAR DIG !!!
Mammas guldkorn, livets skatt   


 

Av AME - 23 januari 2013 16:30

eller "lill lördag" som man brukar kalla onsdagen för...och då jag var ung, då var onsdagen en "festardag" liksom fredag, lördag och söndag!?

Herrejisses....


Nåväl, i morse då jag vaknade så frös jag som tusan, är så jävla less denna kyla nu...längtar efter våren och sommaren, solen som värmer, ljumma sommarkvällar och att kunna gå ut barfota i gräset!!!

Visst, vintern har sin charm och dagarna är ju underbart vackra då solen skiner och snön glittrar i både träd och på marken MEN kylan är inte rolig, inte när det är så långvarig. ..så jag längtar verkligen efter vår & sommar nu!


Efter dessa många ch kalla dagar så konstaterar jag att jag MÅSTE fixa golven + fönstren på nedervåning till nästa vinter...det drar överallt och det blir ju lite som "att elda för kråkorna"...otroligt mycket värme försvinner och äts upp av detta, så jag MÅSTE...hur nu det ska gå till?!?!


I dag var det tänkt att jag skulle åkt och ombesikta bilen men jag fastnade hemma hos min kusin i stället och väl där så tog jag och bokade en tid för ombesiktningen för vill det sig riktigt illa då man åker på en obokad ombesiktning så kan man ju få stå och vänta länge så på måndag morgon har jag en tid nu...08.25 så det blir att åka då barnen åkt till skolan.


Barnen ja, dom kommer till mig på söndageftermiddag dom och blir nog hos mig från söndag till söndag nu fortsättningsvis....ska prata lite mer med deras pappa om det också får vi se hur det blir fortsättningsvis.

I morgon fyller äldsta tösen 12 år men hon firar den dagen hemma hos sin pappa också har vi lite firande sen här hos mig på måndag då dom kommer hem från skolan tillsammans med mormor och morfar (om de nu kan komma).


På fredag tar jag dock med mig henne till Birsta för jag har lovat att hon ska få ha ett par timmar där tillsammans med en kompis där de själva ska få gå runt och kolla på kläder och annat...jag får väl roa mig med att sitta och ta en fika jag och glo på folk.


Nu...mat...hungrig!



Av AME - 22 januari 2013 18:09

Vaknade feberfri till morgon...

Jihaa var känslan som infann sig kan jag säga...men är fortfarande raspig och kraxig i halsen men det lär jag väl vara ett tag till antar jag eftersom den är så gott som sönderhostad!?

Febern är borta men efter att ha haft så pass långdragen och HÖG feber så känner jag mig väldigt, väldigt matt i kroppen eller vad man ska säga.


Rastlös var jag här på förmiddagen också och där vid 11 tiden kände jag att jag bara måste ut och i väg...nu har jag suttit hemma innanför dessa väggar i 1 veckas tid och det gav mig TUPPJUCK!

Messade bästa kusin L-L och frågade om det bjöds på kaffe så jag tog och begav mig hem till henne och var där någon timme, märks att vi inte träffats på länge nu för hej vad vi har surrat! :)

På väg hem därifrån var jag in till bästa Carona och sa hej också och blev där en stund...


Kan väl villigt erkänna att det inte var så där jättesmart att gå ut och dra i sig kall luft i dessa sönderhostade luftrör men det  var jäkligt skönt att komma hemifrån en stund....

Då jag kom hem blev det till att bära in ved och sätta i gång och få upp temperaturen i huset...haft elpatronen på medans jag varit borta men den orkar inte värma så mkt i den här kylan så nu eldas det.

Konstaterade att jag nog behöver ta hem mer ved nu då jag får pengar så detta blir ännu en tuff månad pengamässigt...tro när faan jag ska komma på fötter med ekonomin igen...möjligen den dag jag får ett jobb igen....OM jag nu någonsin kommer att få det!

11 000 mindre i månaden....ja det är skillnad....11 000 mindre men mer i kostnader nu än vad jag hade då :-(

Det SUGER !!!

Tro hur många "tack för visat intresse men vi vill meddela att tjänsten tillsats av en annan sökande" man får under detta år....


Men vem vet?

Detta kanske blir MITT år....fyllt med tur, flyt och lycka!

Av AME - 21 januari 2013 14:27

Ja med en massa "attjo" startade min dag och tempen på 38.5 då klockan halv 7...men nu då klockan är halv 3 på eftermiddagen så har den lagt sig på 37.9 så snart skall den väl vara väck hoppas jag!
Ont i kroppen har jag dock i dag och högerarmen (där brännskadan sitter) skulle jag med lättehet kunna amputera bort i dag igen...aj, aj och AJ!


Faan vad jag klagar hörni....eller klaga gör man väl inte då man talar om hur läget är?

Eller är det att klaga?
Nja i så fall klagar jag väl då   



Av AME - 20 januari 2013 14:30

I natt har jag nyst, nyst och nyst...tror faan halva hjärnan har nysts ut och i morse då jag vaknade så anades migränhuvudvärk i den halvan som jag fortfarande hade kvar.

Så det blev te och medikamenter och sedan la jag mig i sängen igen och tvärdäckade = ett tecken på att jag inte är pigg! Sov väl nästan 3 timmar och vaknade sjöblöt i svett, trodde jag hade skyhög feber åter igen men den visade sig "bara" vara 38.5....fast jag antar att jag kanske hade haft en febertopp under tiden jag sov?!


Blåhimmel och solsken i dag och jag fick ett sånt sug att trotsa febern och allt annat och gå ut och gå en liten stund men jag tog mig knappt ut till vedboden för att hämta ved innan jag började tokhosta så jag trodde jag skulle hosta lungorna ur mig så någon promenad blev det inte...för kall luft (-16) för min rossliga hals och irriterade luftrör :(

Så jäkla trött på detta nu, har ju fasen hållt i sig en vecka nu snart...


Sen är jag extremt kram och kelsjuk och det gör ju inte direkt denna situation bättre....SUCK!!!

Hade kunnat fått besök både i går och i dag, hade kunnat få både kramar och kel men så ska man vara sjuk :(

Och då är det inte roligt att få besök...eller jag vill inte ha  besök heller, egentigen, då jag inte är pigg så jag hade nog sagt i från även om besöket promt skulle ha velat komma ändå.


Men att tempen ligger på 38.5 bara borde ju kanske kunna vara ett tecken om att det kan vara en vändning på gång? I alla fall så hoppas jag faktiskt på det, skulle egentligen behövt varit på affären för att köpa mjölk men jag får nog hålla mig till saft och te ytterligare en dag...kanske jag kan ta mig i väg i morgon?


I morgon skulle ev barnens pappa fixa de 2 2orna som skulle fixas på bilen och jag hoppas han har möjlighet till det nu eftersom jag åker på helt ny ombesiktning annars om jag inte besiktar innan månadsskiftet...men nu har det ju varit så kallt så han har inte velat skruva hittills...hoppas på en mildare dag då i morgon eller någon utav de kommande dagarna.


Glad att han finns och ställer upp så mycket som han ändå gör...han hade ju lika gärna kunnat nekat mig all hjälp och hatat mig som pesten med tanke på allt men han har intygat flera gånger att han aldrig skulle kunna hata mig. Han har ett gott hjärta mina barns pappa...en anledning till att jag älskat honom    och han har ju fortfarande sin plats kvar i mitt hjärta och den kommer han alltid att ha.


Ska försöka mig på att äta någonting i dag, känns som om jag behöver få i mig något annat än bara te, saft, kräm, soppa och annat "skit". Lax....jag är sugen på lax och jag tror banne mig att jag ska ha en bit eller 2 i frysen.

Äter man så kanske man piggnar på sig också...?





Fråga mig

6 besvarade frågor

Sponsorer

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards